Човешкото тяло – Науката в нас  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Човешкото тяло – Науката в нас


Уникална научна експозиция с истински човешки тела гостува в Bulgaria Mall от 14 април до 30 май 2018 г.


Изложбата ще е отворена от 10:00 до 22:00 ч. всеки ден.


Изучаването на човешката анатомия винаги се е основавало на един основен принцип – да видиш, означава да познаваш.


Базирайки се на този принцип, гостуващата в София научна експозиция Човешкото тяло – Науката в нас – представя над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.


Експозицията е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който функционира и изглежда собственото ни тяло. Изложбата е създадена от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, съвместно с международен екип от учени. Моделите са обработени по специален начин, за да бъдат запазени с години във вида, в който са представени – методът се нарича „пластификация“, като водата е изкарана от тялото, а органите се запълнени с полимер.


Човешкото тяло-Науката в нас проследява историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време, изложбата образова посетителите за причините, водещи до част от най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм и начините да се предпазим от тях и водим по-здравословен начин на живот.


До момента конкретната експозиция е обиколила почти цяла Южна Америка, както и Тайланд и е посрещнала над 1 милион посетители, а няколкото изложби, създадени на този принцип и обикалящи света повече от 10 години, са събрали над 40 милиона посетители.


Човешкото тяло – Науката в нас – ще бъде открита в Bulgaria Mall (Ниво -2, до BILLA), София на 14 април и ще остане в столицата ни до 30-ти май. Билети ще се продават на място и ще са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се предвиждат и отстъпки за групови посещения.