Дан Браун – Дива симфония - Фортисимо  - Билети

BGSF2911 - Билети

Дата на събитието

Детайли за събитието

Дан Браун и неговата „Дива Симфония“ с премиера на сцената на зала „България“

ПоДивели сме от щастие, защото посрещаме Дивата симфония на Дан Браун на родна земя.

Веднага след световната си премиера детската симфония, написана от автор № 1 на бестселъри на Ню Йорк Таймс, Дан Браун, пристига в зала "България". „Дива симфония” ще бъде изпълнена на живо от оркестри в десетки страни по света. Петата по ред дата в световен мащаб е любезно предоставена на България и по-специално на оркестъра на Софийската филхармония. Дирижира маестро Найден Тодоров. Датата е 29 ноември, а часът 11,30. Концертът е част от детската програма на националния оркестър Фортисимо.

Главният герой, любезният и любознателен Маестро Маус ще ни разходи из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, сякаш за да ни подскаже, че всичко около нас е музика.

„Израснах с класическа музика“, казва авторът. "Родителите ми бяха и двамата музиканти, които избраха да няма телевизор. Затова вместо това свирех на пиано, пеех в хорове и ходех на концерти. Музиката беше тайно светилище за мен като дете и помогна да разпали творчеството и въображението ми." - казва писателят.

„Моята надежда за "Дива симфония" е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика, както в концертната зала, така и в дома“, казва Браун. "Надявам се публиката да се забавлява толкова, докато слуша, колкото и аз, когато композирах."

Заповядайте!

Фортисимо - Дан Браун – Дива симфония Найден Тодоров диригент

Мисията на Фортисимо е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класическата музика, да ги запознае с инструментите и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване.