Даниел Гарсия Трио / Daniel Garcia Trio  - Билети

BG DG - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Даниел Гарсия е изключителен музикант и композитор от новото поколение пианисти на Испания и вече се е превърнал в един от въздействащите и оригинални гласове на европейската джаз сцена.


Гледайки към бъдещето, докато ангажира и интегрира елементи от миналото и настоящето, музиката на Даниел демонстрира дълбок модерен синтез.

All About Jazz

Последните му два албума са за престижното издателство ACT Мusic, като новият му проект „Vía de la Plata“ представя триото му в неговата върховна форма, а албумът получава стотици хвалебствени ревюта и се превръща във феноменален успех.

   Слушайте и гледайте видео с изпълнения на Даниел Гарсия Трио на сайта на Джаз Плюс - https://jazz-plus.com

Роден в Саламанка (Испания) през 1983 г, Даниел Гарсия се обучава в Бъркли Колидж от носителя на Грами Данило Перес, който става негов ментор и има решаващо въздействие върху оформянето му като музикант. Данило Перес “му показва пътя” и го научава да изповядва разбирането, че “музиката е истинност и себепознание и само след това човек може да търси своя собствен артистичен език.” Даниел Гарсия постига големи успехи в Бъркли – печели награда за най-добро изпълнение през 2011 г., свири с Артуро Сандовал, Грег Озби и Перико Самбеат.

Даниел Гарсия е щастлив с музикантите, с които работи отдавна – това са басистът Райнер Елизарде “Ел Негрон” и барабанистът Мичел Оливера, и двамата родени в Куба, но отдавна инкорпорирани в испанската джаз сцена. Триото звучи като един организъм, всеки един от музикантите подхожда с разбиране към другите и свиренето им заедно е почти телепатично. “Свирим, като в същото време се слушаме и си разменяме информация и реагираме на нея, сякаш скулптираме музиката в момента. Това е много наситено преживяване, в което публиката има решаваща роля, защото онова, което се случва на сцената, е само част от уравнението. Ние усещаме енергията на хората и я превръщаме в музика за тях, този невероятен кръговрат прави всеки концерт неповторим.

Даниел Гарсия често изследва фолклорните песни от родната си Саламанка или мелодичните фрази от фламенкото – “Целта ми е да представя испанската музика в нов контекст чрез импровизация и да изтрия стилистичните линии, да ги направя невидими.“