DIRTY BEACHES (Montreal, Quebec)  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Alarma Punk Jazz & Indioteque
представят:

DIRTY BEACHES (Montreal, Quebec)
support act: Iliana & Rosenquarzexpress (София/Мюнхен)
after party: Indioteque DJ set

Алекс Хан Хунтай, авторът на проекта Dirty Beaches, е тайвански “поет с китара” и истински ъндърграунд герой на рокендрола, който не се вписва нито във франкофонската сцена в Квебек, нито в англоезичната, а принадлежи към един доста по-независим колектив от експерименталисти в Монреал, по-скоро космополитно ориентирани. Той открива своята музика сякаш съвсем случайно – слушайки развалено радио, докато работи в кухнята на суши ресторант, потиснат от емигрантския живот, след десетки неуспешни опити, свирейки в пънк-, хеви-метъл-, рокендрол- и всякакви други традиционни и експериментални банди.

В проекта си Dirty Beaches Алекс е извън времето и пространството. Кой може да каже дали след 100 години, чувайки случайно True Blue, Lord Knows Best или някоя друга пиеса от последния му засега албум Badlands, някой просветен критик също няма да сгреши датировката, отнасяйки музиката му към контекста на 60-те години на ХХ век или направо към 2025г.. Алекс Хан Хунтай не е просто DIY-артист, той е от онези подводни камъни, които един ден ще обърнат лодката на историците и всички многознайковци, поставящи бездарните си етикети на изкуството. Защото истинското изкуство не е цифри, дати, периоди и стилове. Истинското изкуство е изтъкано от мечти и инат, от неадекватност на „обективната действителност”, от „погрешни стъпки”, предпазващи човек от баналността и казионността, към които никой от нас не е резистентен.

(По материали от сп. ЛИК)

В София Dirty Beaches пристигат като квартет, по покана на радио фестивала Alarma Punk Jazz и инди-рок платформата Indioteque. Подгряващи са Иляна Бешкова & Rosenquarzexpress, дарк-инди-блус формация с множество реинкарнации между София, Мюнхен и Берлин, с чиято нова концертна програма „Аларма” стартира новата си инициатива „Фестивални турнета”. За афтърпартито пък ще се погрижат DJ-ите от Indioteque.

Повече инфо на:

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest
www.indioteque.com
www.dirtybeaches.bandcamp.com
www.myspace.com/rosenquarzexpress