ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ  - Билети

japanstuff200 - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

30-ТИ ЮБИЛЕЙНИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА
Официално откриване
Концерт на световноизвестната пианистка Фуджико Хеминг и Софийската филхармония
диригент: Славил Димитров

В програмата:

Фредерик Шопен - Ноктюрно №1, оп.9
Фредерик Шопен - Полонез оп.53 "Героичен"
Ференц Лист - Етюд по Паганини №6, Тема с вариации в ла минор
Ференц Лист - Етюд по Паганини №3 "Кампанелла" в сол диез минор
В. А. Моцарт - Концерт за пиано и оркестър No 21 в до мажор, К 467


 


Фуджико Хеминг е известна с брилянтната си техника и музикалност, високо оценени от италианския композитор и диригент Бруно Мадерна и от пианистите Шура Черкаски и Паул Бадура Шкода - неин учител и настойник по време на следването й във Виена.
Тя започва да взима уроци при видния пианист и музикален педагог Леонид Кройцер на 10-годишна възраст. Той веднага предрича успехa й на изпълнител, който един ден ще очарова света със своя сензационен талант. Завършва Токийския университет по изкуства и печели различни награди в най-важните музикални конкурси на Япония като Музикалния конкурс на NHK Mainichi и Музикалните награди на Cultural Radio Broadcasting Inc. Постъпва в Берлинския музикален институт с най-висок резултат, а по-късно се премества във Виена, където учи при легендарния Пол Бадура Шкода. Фуджико продължава своята активна концертна дейност, но в резултат на тежък инцидент почти губи слуха си.

През 1999 г. Фуджико предизвиква истинска сензация в Япония след свой успешен концерт там и документалния филм, който японската телевизия NHK излъчва за нея.

През 2001 г. Хеминг изнася концерт в Карнеги хол в Ню Йорк, а година по-късно вече е направила изяви в почти всеки по-голям град в света