BG Doposleden - Билети

До последния каприз

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

До последния каприз / Till The Final Caprice

България, 2020, 97 мин


Режисьор: Иван Юруков

Сценарий: Иван Юруков, Росен Станев

Оператор: Галина Василева

Музика: Рая Шопова

С участието на: Георги Тенев, Стоян Младенов, Мартин Тодоров, Пепи Тодоров, Светлин Русев, Милена Аврамова, Иван Зикатанов и др.

Продуцент: Иван Юруков, Юлия Атанасова

Продукция: Вагабонти Филмс

Разпространение: А Плюс Филмс

Анотация:

Марти и Пепи, деца с игриво въображение, откриват револвер и стартират разследване за неговия притежател. Техният учител води отделно проучване за самотния, гениален цигулар, който най-мистериозно умира след като изсвирва произведението 24 Каприза . Кой натиска спусъка? Духът на Паганини се връща към живот в най-неочаквани места.

Синопсис :

Талантлив цигулар изоставя концертната сцена и бяга в забутано селце. Репетира в самота, обсебен от идеята да изсвири съвършено всички 24 Каприза на Паганини. След последния Каприз, той слага край на живота си. След време, местният учител попада на тази трагична история. Той започва свое разследване за живота на цигуларя.

Самотен и с провален живот, учителят намира в тази история нещо възвишено. Животът на непознатия цигулар ободрява духа му и го повдига от собственото му пропадане в отчаяние и алкохолизъм. Учителят разкрива, че две селски момчета са били свидетели на последните дни на цигуларя. Те неволно са станали участници както в смъртта му, така и в неочакваното продължение на неговия живот чрез музиката, която им завещава. Духът на Паганини оживява в най-неочаквано и непригодно място – в едно забравено село, в главата на самотен мъж с пропиляна младост, насред ежедневието на простовати селски хора, които никога не са чували изпълнение на цигулка. Чуждестранен журналист и неговата преводачка се натъкват на този абсурден свят, опитвайки да съберат пъзел от живота на цигуларя и да заснемат документален филм.