Дон Кихот - Билети

Супер звездите на Болшой театър

Дон Кихот - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Световните звезди Екатерина Крысанова и Иван Василиев

ще гостуват в класическият балет „Дон Кихот” на Л.Минкус, постановка на Софийската опера и балет под съпровод на оркестъра на СОБ с дириген Борис Спасов.

 

Екатерина Крысанова-  прима-балерина на Болшой театър.

Тя е една от тези балерини, които определят днешното лице на прочутия театър. Танцува много като успешно съчетава техническата виртуозност с артистично обаяние.

В Болшой театър е приета веднага след завършване на Московската държавна академия по хореография през 2003 г. В репертоара на Крысанова присъстват роли от всички постановки на театъра. Коронна роля на примата е Китри от „Дон Кихот”.

Завоювала е редица престижни награди от международни балетни конкурси.  Заслужил-артист на Руската федерация.

Иван Василиев е водещо име в света на балета – премиер –солист на Михайловския театър – Санкт-Петербург, гост-премиер на  „Ла Скала”, на Американския балетен театър, Баварския балет,  на Болшой театър, на Мариинския театър.  

Коронните му роли са в балетите „Дон Кихот”, „Баядерка”, „Спартак”, „Лебедово езеро”, „Спящата красавица”, „Корсар” и др.

4 години работи в Болшой театър, за което време става и премиер –солист. С Николай Цискаридзе участва в международния проект „Кралете на танца”.

Танцуването на Василиев , според мнението на критиците, се отличава с експресия, импулсивност и сила.

През 2015 година дебютира  като хореограф с „Балет №1” и скоро прибавя още 4 нови постановки в амплоато си на хореограф.

Заслужил-артист на РФ.

Балетът е с продължителност 2.30 мин. с един антракт.