Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

ЦИКЪЛ "ДОН ЖУАН"

 

27 и 28 декември 2018                                

 

Какво е празникът  без музика? А как празнуват по света? Между Коледа и Нова година енергичната Люси Дяковска ви кани на музикална разходка с най-емблематичните празнични песни и с една любовна история, която ще ви остави без дъх. С участието на Хора на момчетата.

 

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

                                                          

солист: Люси Дяковска

                                  

 

 

7 февруари 2019

 

„Най-великата творба за всички времена” – това е категоричната оценка на гениалните композитори Росини, Гуно и Вагнер за операта „Дон Жуан” на Моцарт. От създаването ѝ до днес нейният успех е безапелационен навсякъде по света. Софийската филхармония представя най-красивите фрагменти от операта в концерт, комплимент към изисканата публика.

                       

Волфганг  Амадеус Моцарт   -   Фрагменти из  операта „Дон Жуан“

Диригент: ЯРОСЛАВ КЮЗЛИНК

                                                                      

 

1 април 2019

Носителят на Грами и една от най-големите звезди в класическата музика Джошуа Бел се завръща в зала България след 2 изключително успешни гостувания.  Роден в Блумингтън (Индиана), той започва да се занимава с музика едва на 4 години. На 14  дебютира като солист с Оркестъра на Филаделфия под диригентството на Рикардо Мути. На 17 години свири за първи път в „Карнеги хол“. Издава първия си албум още на 18-годишна възраст за Decca и до момента е реализирал повече от 40 компактдиска, сред тях и известният саундтрак към филма „Червената цигулка“, отличен с престижната награда „Ейвъри Фишер“. Бел стана особено популярен с прочутия експеримент в метрото: на 12 януари 2007 г. той свири като уличен музикант на една спирка на метрото във Вашингтон. Диригент на концерта ще бъде маестро Найден Тодоров. 

 

Рихард Щраус –  Симфонична поема „Дон Жуан“

ГЕОРГИ МИНЧЕВ

Антонин Дворжак – Концерт за цигулка  и оркестър

Диригент: НАЙДЕН ТОДОРОВ

Солист: ДЖОШУА БЕЛ, цигулка

 

 

23 май 2019              

„Най-добрият интерпретатор на Шопен“ според световната преса, Людмил Ангелов ще открие Софийските музикални седмици с любими творби от полския гений. Световноизвестният пианист е свирил в престижни зали като Линкълн Център, Берлинската филхармония, ”Музикферайн” във Виена, Миланската Скала, “Плейел” и “Гаво” в Париж, “Херкулес” в Мюнхен, “Концертгебау” в Амстердам, Операта в Монте Карло, “Брукнерхаус” в Линц, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, “Аудитори” в Барселона, “Палау” във Валенсия, концертните зали на Московската и Миланската консерватория и др. И, разбира се, винаги с удоволствие се завръща в зала „България“.

 

Международен фестивал „Софийски музикални седмици“ откриване

Фредерик Шопен –  Втора Балада

Фредерик Шопен - “Вариации на тема „Дон Жуан“

Жорж Бизе/Родион  Шчедрин -  „Кармен“сюита

Диригент: ПЛАМЕН ДЖУРОВ

Солист: ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ, пиано