Drop Down Community - Петте елемента  - Билети

5 el - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Drop Down Community - Петте елемента

"Ние не наследяваме земята от нашите деди, а я вземаме назаем от нашите деца“

- индианска поговорка.

На 14ти ноември музикантите от Drop Down Community ще представят премиерата на техния проект „Петте елемента“.

Проектът стартира живота си през пролетта на 2020 година, когато оркестърът решава да инициира създаването на цикъл от пет изцяло нови музикални произведения, придружени с въздействащи видеоклипове, посветени на каузата да опазим планетата.

Кои са Drop Down Community?

Сформиран през есента на 2019 г., Drop Down Community (DDC) е нов независим струнен оркестър, изграден от млади и талантливи хора, водени от любовта към музиката. Новата формация има за цел да вкара класическия оркестър в ритъма на ХХI век и да закрепи моста между младата публика и класическата сцена. Нестандартните идеи на състава довеждат до техния първи концерт в пещерата „Леденика“. Няколко месеца по-късно те дебютират на Софийска сцена в столичният EXE Club с изцяло автoрска музика в колаборация със Sava I Xonic c проекта „Prism – Strings of the new 20’s”. Съставът рязко набира популярност след своя дебют, като за две години изнася концерти на фестивалите „Моцартови Празници“ в Правец, „Солинария“ в Созопол, „Дни на класическата музика“ – Балчик, „Изкуството на Барока“ в София. Тази есен Drop Down Community имаше честта да вземе участие в церемонията на наградите „Марин Големинов“ 2021 г. в Кюстендил.

На същата дата, 14.11. през 2020 г. те изнасят концерт за пръв път в зала „България“ с програма, вдъхновена от балкански композитори, в която беше включена посветената на оркестъра „Камерна Симфония“ от Румен Бояджиев – син. Тази година те се завръщат на най-престижната сцена в България, за да представят най-новия си проект, озаглавен „Петте елемента“.

Кои са петте елемента?

Земя, Вода, Въздух, Огън – четирите стихии, които са в неразривен кръговрат, към чиято унищожителна посока води петия елемент, добавен от артистите – Пластмасата, символизиращ човешката намеса и убиването на природата.

В началото на годината Drop Down Community издадоха едноименния албум, зад който стои талантливият филмов композитор Иво Паунов. На 14-ти ноември той ще бъде изпълнен за пръв път на живо, този път в завършен вид, изпълнен по един нестандартен начин, в синхрон с придружаващите видеоклипове, дело на утвърдения оператор и режисьор Васил Къркеланов.

Снимачният процес по заснемането на видеата продължи една година, в която Drop Down Community обикалиха цялата страна в търсене на провокативни места, чрез които да илюстрират елементите.

Не пропускайте възможността да станете част от тази специална вечер, в която ще можем заедно да се насладим на кулминацията на този вдъхновяващ и иновативен проект!

За по-подробна информация:

www.fiveelements.dropdowncommunity.com

Билети за събитието са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Министерството на Културата.