Двама мъже и половинка  - Билети

BG Dvama - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

В Нощта на театрите гледайте авторския спектакъл на проф. Николай Атанасов – Шуши „Двама мъже и половинка“ със специалното участие на Георги Низамов – Низама. Не, няма нищо общо със сериала. Или пък има. Ако в „Двама мъже и половина” виждаме класическия американски хумор, то в „Двама мъже и половинка” той е толкова български, че няма как да ви остави безразлични.


Преподавател и ученик заедно на сцена! На сцената ще видите професор от ВИТИЗ и негов ученик заедно, няколко десетилетия по-късно. Днес всеки от тях има зад гърба си завидна кариера, но в този спектакъл са в пълна хармония. Става дума и за верни привърженици на руската класика и твърдия алкохол, и за добри познавачи на българската народопсихология.


Това е представление, което обещава смях. Шегите са толкова наши и в същото време толкова универсални за българите, където и да се намират по света, че няма как да не видите себе си в поне една от ситуациите. Ако все пак познавате стила на Шуши и Низама, няма да е изненада, ако кажем, че на места ви очаква доста черен хумор, без да е просташки.


„Двама мъже и половинка” е един един обзор на нещата от живота, както българите го правим най-добре – на чашка. Не случайно казват, че като седнем на маса всички разбираме от политика, история и футбол. Тогава проблемите изглеждат понякога по-големи, понякога по-незначителни, но винаги лесни за решаване.


„Българинът обича да има нещо за пиене и да има другарче, с което да си говори. А когато започнат да говорят, минават през темите за семейството, брака, тъщите, свекървите, футбола, политиката.”