dwuboj - Билети

ДВУБОЙ

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието
Театрално-музикален продуцентски център Варна

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТОЯН БЪЧВАРОВ“

102-ви творчески сезон (2022-2023)

"Заслужава ли си за една скитница-шантанка да се пушкат двама образовани българи?!" Много смях с героите на Вазов - в ролята на шантанката прелестната Христина Джурова, двамата образовани смелчаци - Ненчо Костов и Станислав Кондов!

„ДВУБОЙ”

Глума* от Иван Вазов

Постановка – Стоян Радев Ге. К

Сценография и костюми – Даниела Николчова

Плакат – Славяна Иванова

Фотография – Тони Перец

Действащи лица и изпълнители:

ЧУШКАРОВ – Станислав Кондов

ДРАГАЛЕВСКИ – Ненчо Костов

АМАЛИЯ – Христина Джурова

РАЙНА – Полина Недкова

Г-ЖА ТРИФКОВИЧ – Гергана Арнаудова

ЦОЧЕВ – Стоян Радев

ВЕСЕЛИНОВ – Ивайло Иванов

КАРАКАЛПАКОВ – Константин Соколов

ДЕМИРА – Милена Кънева

ВЕЛА – Биляна Стоева

ГЕЛА – Веселина Михалкова

ДЕЛА – Даниела Викторова

ЕВРЕИН – Николай Божков

Коя ли е била софийската красавица, заради която са били готови да жертват живота си двама благочестиви люде? Говори се, че в „Двубой“ Вазов е описал действително съществуващи по онова време личности, дори девойката е била разпозната и това всъщност била причината пиесата да не бъде поставена за годишнина на Народния театър. А е била поръчана и написана специално за тази годишнина, но дълго време е престояла в чекмеджето на писателя. „Двубой“ е елегантна постановка с фин хумор, която ще ви накара да се смеете от сърце два часа с превъплъщенията на нашите млади, красиви и супер талантливи актьори.


Пренасяме се в началото на 20-ти век в центъра на София, когато цялата софийска бохема в безпътицата си скучае и се разнообразява с пресилени конфликти и въображаеми успехи. По един забавен и интересен начин, с цялата си обич, Вазов ни представя терзанията на своите млади съвременници. Една от емблематичните реплики в спектакъла, изказана от публициста Рачо Драгалевски (в ролята Ненчо Костов), един от главните герои в пиесата: "Нека видят нашите българановци, какво се вика дуел!", визирайки публицистите от известния вестник "Българан" и кръга около тях.

Художник на костюмите и декора е Даниела Николчова, която не за първи път ни радва с перфектно предаване на атмосферата и се потапяме с лекота в света на героите на Вазов. Спектакълът е подходящ за всички възрасти и би могъл да бъде прекрасен начин децата и младежите да заобичат големия български писател.

*Глума - мн. ч. глуми, ж. р., остар. - шега, закачка, подигравка, присмех

Повече за спектакъла можете да прочетете на страницата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" тук: https://bit.ly/ДВУБОЙ .

Двубой

Харесайте страницата ни във Facebook: https://www.facebook.com/DramaTheatreVarna/.

Последвайте ни в Instagram: https://www.instagram.com/dramatheatrevarna/ .

Абонирайте се за нас в YouTube: https://bit.ly/YouTubeДТСтоянБъчваров

www.dramavarna.com


Галерия за събитието