Едновремски истории  - Билети

BG SI300 - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Едновремски истории е музикално-танцов разказ за погледа на съвременния творец към герои от нашето минало – герои стари, от незапомнени времена, живи и до днес с непреходната си вдъхновяваща сила.

Спектакълът е изграден от няколко музикално-танцови истории, пресъздадени по впечатляващ начин от двама актьори, трима изпълнители и три фолклорни танцови колектива!

Спектакълът е създаден по идея, музика и обработки на Петьо Кръстев, сценарий на Петьо Кръстев и Албена Георгиева, хореография на Николай Цветков, Георги Гаров, Велиана Дачева и Даниел Костов, сценография на Мартина Иванова. Режисьор – Георги Гаров. Продуцент – Даниел Костов.

Характерен почерк в драматургичното изграждане на спектаклите от страна на авторите и творческия екип е умелото използване на голям брой изпълнители (нерядко над 300 танцьори, музиканти, певци и актьори), които са представители на различни поколения и социални пластове на обществото (студенти, които се обучават за бъдещи професионални артисти и творци, любители, които генетично в себе си носят връзката с българската старина, и утвърдени професионални творци), с различно знание, усещане и концепция за българската фолклорна традиция.

Участниците, които ще видите на сцената са: - Студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград;

- Фолклорен танцов ансамбъл „На Негдана” и Клуб за хора и народни танци „На Мегдана“– гр. София;

- Танцов клуб „Чайка" Бургас - Поморие;

Певците:

Мирослав Юговски, Салих Буковян и Милко Бошнаков;

Актьорите:

Лили Сучева и Теодор Папазов

Ще оживеят любими образи от българската традиционна култура. Вече сме толкова свикнали с тях, че ни е трудно да си припомним кой идва от фолклора, кой – от литературата... Ще обърнем поглед върху другите – далечните, чуждите, непознатите или просто различните... Ще се потопим и в три музикално-танцови истории за най-популярния и обичан герой в нашата фолклорна култура – Крали Марко, за неговия живот и неговите дела...

Дата на премиерата: 29.05.2022г. Място: гр.София, НДК, Зала 1

Час: 19:00ч.

Билети в мрежата на EVENTIM.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.