Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Keen Acts и София Лайв Клуб представят датската банда EFTERKLANG на 12-ти ноември

      Датското пост-рок, инди-оркестриално трио EFTERKLANG пристига за първи концерт на 12-ти ноември в София. Концертът на EFTERKLANG се организира от Keen Acts и София Лайв Клуб като част от музикалната платформа  My Beat by Ballantine's.

          Музикантите от Копенхаген са известни с това, че обичат да експериментират и да достигат звучене, което ярко ги откроява от всички съвременни инди-рок формации. Винаги имат за цел да постигат нещо ново и запомнящо се и това ясно личи в последния им албум - Piramida, който се смята за най-завършения продукт на датското трио.

Историята на EFTERKLANG започва преди около 13 години, когато основателите на бандата Casper Clausen, Mads Brauer и Rasmus Stolberg напускат малкия датски остров Алс и се местят в Копенхаген, където започват да експериментират с различни звуци и инструменти. Целта им е да излезнат от общоприетата музикална рамка и да се опитат да създават нова и уникална музика. А това несъмнено може да се усети в последния им албум Piramida...!

Записите по него започват през 2011 година, когато членовете на бандата предприемат 9-дневна експедиция до изоставен остров разположен в Арктическия океан – Свалбард, на чиято територия се намира изоставеният стар руско-миньорския град носещ името Пирамида. Полярният град е дом на повече полярни мечки, отколко хора и е напълно изоставен в края на 90-те години.

Именно там EFTERKLANG започват да събират звуци, извлечени от различни предмети, помещения или просто уловени от мистичната северна атмосфера на бившия миньорски град. Датчаните се сдобиват с около 1000 различни звукови форми, които впоследствие инкорпорират в парчета от албума, а някои звуци дори са запазени като основа в композициите им.

          Музиката на EFTERKLANG винаги е обгърната с мистерия и хипнотичност, а изпълненията им на живо определено не са за изпускане!
 
EFTERKLANG на живо в СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ на 12-ти ноември със специалната подкрепа на My Beat by Ballantine's и Кееn Acts.

БИЛЕТИ: в мрежата на  Eventim на цена от 15 лева, на място 20 лева

Информация