Electric Miles - Билети

Electric Miles - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Първият концерт от новия сезон на Биг бенда на Българското национално радио ни представя музика от и за великия Майлс Дейвис на 4 октомври от 19:30 в Първо студио на БНР. Солисти ще бъдат блестящите тромпетисти: Росен Захариев – Роко, Михаил Йосифов и Венцислав Благоев.

През изминалия сезон Росен Захариев и Биг бенда на БНР с огромен успех реализираха за втори път проекта „Sketches of Spain“ през януари, а през февруари Биг Бендът на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Михаил Йосифов, зарадваха публиката в Първо студио.  Концертът им бе част от Биг бенд джаз академия, която и през този сезон (на 28 март) ще ни запознае с младите виртуози в жанра. Венцислав Благоев е част от Биг бенда на БНР от 2012 и е артистичен директор на „Джаз форум Стара Загора” и „Джаз под звездите на Деветашкото плато”.

Предстоящият концертен сезон на Бенда, под диригентството на Антони Дончев, е изпъстрен с редица солисти, познати както у нас, така и на международните сцени, сред които: Рут Колева, Мартин Ташев, Ерик Трюфа и много други.

Вторият концерт от сезона на 22 ноември отбелязва 75-тата годишнина на Симеон Щерев.

Интересен обещава да е и проектът „Джаз в класиката“ на 10 януари със солисти: кларинетиста Данчо Радевски и виолончелиста Атанас Кръстев.

Концертният сезон ще завърши с гост-диригента Ангел Заберски и концерта му с Биг бенда на БНР на 13 юни.

Концертите са с начален час 19:30!

Очакваме Ви!