Фестивал на цветовете  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

София празнува най-дългия ден на годината


с експлозия от цветове


Фестивал на цветовете пристига в България на 21 юни 2014 г.


 


На 21 юни 2014 г. София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи - Фестивалът на цветовете. Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще пристигне в България специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион „Академик” в София.


Холи е фестивал, с който Индия отбялзва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало. Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където Фестивалът на цветовете обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.


В София първото издания на Фестивал на цветовете ще съвпадне с края на пролетта и началото на най-светлия и топъл сезон – лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уърк-шопи, атракции, фън-зона и много други.


 


Фейсбук страницата на българското издание на Фестивала на цветовете  (www.facebook.com/HoliColourFestivalBulgaria ) бе стартирана в края на август 2013 г., като за по-малко от 20 дни събра над 10 000 „харесвания” в социалната мрежа - сигурен знак за ентусиазма на публиката към предстоящото събитие. Към днешна дата Фейсбук феновете на българския „Фестивал на цветовете“ наброяват повече от 23 000 души.


 


Съвсем скоро организаторите на фестивала, Коко Ейджънси, ще обявят и гостите на събитието: български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната  денс и поп сцена от Англия, Германия, Белгия, Румъния и др.


Билетите за Фестивал на цветовете ще са в продажба от сряда, 12 февруари 2014 г. в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) в цялата страна, като първите 500 билета ще са на промоционална цена от 32 лв.


Официален партньор на Фестивала на цветовете е Nova TV, които също са подготвили специални изненади за жителите и гостите на столицата по повод събитието.


 Лица под 18 г. се допускат само с придружител и декларация от придружител. Декларация може да изтеглите от ТУК.