Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Благотворителен Фестивал на плетивата „Шарена плетеница“

 

Дните преди  Коледа са вълшебство, което ви предлагаме заедно да превърнем в реалност на първият Национален благотворителен фестивал "Шарена плетеница" в помощ на хората без дом.

С Ваша помощ вярваме, че има начин!

 

Фестивалът и топлината

Основна цел на фестивала „Шарена плетеница” е да разпространи, подкрепи и развие един от най-българските занаяти – плетенето, чрез което за пета поредна година ще бъдат стоплени стотици хора, чийто дом е улицата. Със събраните от фестивала средства ще бъдат закупени зимни спални чували за бездомните, които остават извън центровете за временно и кризисно настаняване през студените зимни дни.

                Станете част от магията, която ще се случи  в рамките на 8 работилници, в които  най-добрите лектори в страната ще ви разкрият тайните на осем различни техники за плетене и творене. Всичко това заредено с много емоция, енергия, добротворчество, любов и красота.

Даване и получаване

Закупувайки билет за две работилници, обединени в един блок от програмата на фестивала, вие ще получите:

- умения за плетене и различни техники за работа с прежда;

- умения да направите лично сътворени от вас коледни подараци за любимите ви хора;

- няколко часа сред творящи, сърдечни и добри хора;

- ще ни помогнете да спасим човек в беда, закупувайки със събраните средства  спални чували за хората без дом, които не намират подслон в мразовитите зимни нощи;

-  ще бъдете част от най-топлият фестивал в България.                      

За хората с най-голям ентусиазъм и жажда за умения предоставяме възможност и за целодневен билет.

Работилници

Билетите за работилниците ви гарантират място, материали (прежда и игли), нови умения, нови приятелства и един незабравим ден! Във всеки уъркшоп ще могат да вземат участие до 50 души, за да се гарантира комфорта на участниците и лесното придобиване на новите умения. 

Ето и програмата на фестивала:

Сграда В, Зала „Изток”

Блок 1 „Начинаещи”

10:00-11:30 ч – „Гобленово тъкане – Фундаменти и тайни”, водещ Мариана Гелова

11:45-13:15 ч – „Работа с прежда за дух и тяло – Мандали”, водещ Маргарита Соколова

Блок 3 „Напреднали”

14:30-16:00 ч – „Плетене на чоран с етно мотиви”, водещ Росица Миткова

16:15-17:45 ч – „Как да направим интериота ни по-цветен с плетива. Декорация и приложения”, водещ Михаела Грозданова

Сграда В, Зала „Запад”

Блок  2 „Една кука”

10:00-11:30 ч – „Плетено бижу – плетене на обици на една кука”, водещ Севие Мехмедова

11:45-13:15 ч – „Бримка – плетене на играчки”, водещ Бонка Колева

Блок 4 „Коледа”

14:30-16:00 ч – „Капка по капка – шапка” – плетене на една кука”, водещ Ася Русанова

16:15-17:45 ч – „Коледна украса – бързо и лесно с вашите ръце” – шнур на Цимерман”, водещ Ваня Бонова-Маринова

Безплатна част за всеки по нещо

В отворената част на фестивала сме предвидили безплатни работилници по плетене за деца и родители, за да споделим магията и с тях. Също така посетителите ще могат да намерят и подарък за предстоящите коледни празници, да се запознаят с творци, които използват прежда.

С подкрепа

Фестивалът се провежда с любезното съдействие на "Софарма имоти" АДСИЦ - домакин на събитието, "България - Текс" АД - основен спонсор, "Велбъжд" АД - спонсор и с партньорството на рекламна агенция "ProDesign Bulgaria" и агенция за недвижими имоти "МиРекс" ЕООД.

 

Кой сме ние?

Фондация „Има начин” е организатор на благотворителна  кампния „Изплети топлина”, която всяка година стопля стотици хора останали без  дом. В досегашните издания на кампанията сме стоплили над 5000 хора без дом от редица градове в цялата страна. Желанието ни да отговорим още по-адекватно на нарасналия интерес на нашите доброволци, както и на увеличаващия се всяка година брой бездомни хора, ни доведе до идеята за създаване на ежегоден фестивал на плетивата, който нарекохме "Шарена плетеница".

С него се отбелязва символично и 5-годишният юбилей от провеждането на националната кампания "Изплети топлина", в която доброволци плетат шапки, шалове, ръкавици и чорапи за хората без дом.

 

Каним ви да се включите във Фестивала на плетивата „Шарена плетеница“, за да можем всички заедно да осигурим една топла зима за хората без дом.

 

С Ваша помощ вярваме, че има начин!