BG Fluid300 - Билети

Флуидната сила на любовта

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ФЛУИДНАТА СИЛА НА ЛЮБОВТА


Ние сме тя, нея, то, той, те, тези,

Ние сме актьори и обичаме, като всички останали,

само историите, в които ние сме в главната роля.

Това, което си мислиm, че знаем или не знаем,

се променя,

с всеки ден, с всяко представление.

Дали това, което казваме днес

е вечна комична мъдрост

или трагично остарял предразсъдък?

Единственото, за което можем да се надяваме

е, че ще видите необятната любов

в две бляскави очи.

 

-Ян Фабър | Флуидната сила на любовта


В днешно време в социалните мрежи човек може да си избере измежду повече от 70 различни полови идентичности. Във Флуидната сила на любовта войните на красотата на Ян Фабър разкриват себе си в търсенето на самата същност на любовта. Те се питат защо е цялото това етикетиране на сексуалността в днешното общество, защо изпитваме нужда да даваме име и публичност на сексуалността ни, на пола и на любовните ни предпочитания. Не можем ли всички да бъдем просто човеци, да се уважаваме взаимно и да уважаваме любовта, която изпитваме към други човешки същества?


Във времената на освобождаването на нормите, в които най-накрая можем да извадим истинската си идентичност от дълбините и да я покажем смело, разкриването на половата идентичност остава дързък акт. Ян Фабър осмива етикетирането на сексуалността с игрив и напълно разюздан хумор. Представлението разкрива уникална палитра от всякакви форми на любовта, преобръща рационалното мислене, издигайки свободата, която идва с любовта, едновременно жизнено важна, но и лесно изплъзващата се, като течността, от която всички сме направени.


Във Флуидната сила на любовта войните на красотата на Ян Фабър представят една Ода на любовта, в която нищо не остава скрито. Любовта е освобождаваща и флуидна. Тя прекроява граници. Тя обединява, елиминира всички противоречия. Флуидната сила на любовта е хореографско представление, което ни подканя да „не желаем да бъдем нещо определено“, предлага ни свободата, мистерията на трансформацията, отправя почит към промяната и към човешката ни идентичност.


9 талантливи актьори създават появилото се през 2020 – 2021, по времето на социалното дистанциране, представление на Ян Фабър - вдъхновяващ театрален спектакъл от текст, действие, танц и цяла палитра идентичности, сексуалност и любов.

Текст, режисура и хореография: Ян Фабър

Музика: Хао Ву

Артисти: Силвия Камарда, Анабел Чамбон, Седрик Шарон, Конор Дохърти, Стела Хьотлер, Ивана Йожич, Пиетро Куадрино, Матео Седа и Ирене Урчиуоли

Костюми и декор: Ян Фабър

Драматургия и артистична асистенция: Миет Мартенс

Светлинен дизайн: Вут Янсенс

Техника: Вут Янсенс

Мениджър продукция: Алма Ауер

Бизнес координация: Юуст Клаес

Интернационални продажби и планиране на турне: Лоран Ланглоа

Продуценти: Трублайн/Ян Фабър (Белгия)

Копродуценти: Национална сцена „Бонлио“ Анси (Франция), Шарлероа танц, Хореографски център Валония – Брюксел (Белгия), Централен театър Севиля (Испания) и Перподиум (Белгия)

С подкрепата на Tax Shelter към федералното правителство на Белгия. Трублaйн/Ян Фабър получава финансирне от Фламандското правителство и подкрепа от град Антверпен.


Early bird цена (в сила до 01.04.2022 включително) 40 лв.

Нормална цена (в сила от 02.04.2022) 50 лв.

Цена с намаление за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение: 35 лв.