Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

Първият в България професионален фолклорен ансамбъл Филип Кутев ще представи пред зрителите за първи път проекта „Фолклорни класици“.

Той обединява в себе си творческите постижения на някои музикално танцовите образци от своето създаване до края на ХХ век, за докаже за непреходността на изкуството завещано ни от Филип Кутев, Маргарита Дикова, Кирил Дженев, Живка Клинкова, Иван Кавалджиев, Йордан Янакиев, Михаил Йорданов, Красимир Кюркчийски….

Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на Ансамбъла е да “превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев , както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света.