FOLTIN LIVE  - Билети

BG Foltin - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Северномакедонската банда Foltin представя последния си албум с концерт в Sofia Live ClubНа 21-ви октомври, след 3 годишна пауза на софийската сцена, северномакедонците от група FOLTIN се завръщат в SOFIA LIVE CLUB, за да представят последния си 9-ти студиен албум SIMULTAN BAKNEZH.

Музиката на Foltin е трудна за определяне, звучи непредсказуемо и предизвикателно. Сюрреалистична, страстна и духовита, танцувална и пълна с изненади, смесваща много жанрове като джаз, инди, алтърнатив, фънк, уърлд музика, електро акустик и много други. Преплетени в един специфичен и отличителен звук, музиката им е свежа, топла, безкрайно богата на въображение и има силата да накара хората истински да се забавляват. Самите музиканти определят изпълненията си като театрални в кабаретен стил и често концертите им се превръщат в истински спектакли с неистова танцова атмосфера.

Не е странно да си представим всичко това, като се има предвид факта, че Foltin често създават театрална и филмова музика, включително музиката към номинирания за Оскар в две категории през 2020-та година Honeyland и международно признатия с 9 награди и 26 номинации Secret Ingredient.

Групата съществува от 1995 г., а текстовете на първите им три албума са смесица от фонетични имитации на езици, включително испански, френски, румънски и португалски. Foltin са участвали на музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватия, Италия, Австрия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, България, Унгария, Белгия, Англия, Германия, Русия, Ливан, Турция, Холандия и Франция.

В октомврийската вечер, Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон, китара, клавир и перкусии), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станик (перкусии) ще изсвирят освен най-новите песни от албума SIMULTAN BAKNEZH и стари любими произведения на бандата.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена 25 лева.

На място цената ще е 30 лева.

Врати: 21:00ч

Начало: 23.00ч