Зареждане...

ФОНДАЦИЯТА В ОПЕРАТА

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

На  20 юли от 21:00ч. Супер групата "Фондацията" и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков, ще представят съвместен концерт.

 

 

"Фондацията" ще изпълнят любими песни на три поколения българи - "Пак ще се прегърнем" на ФСБ, "Няма връщане назад на Б.Т.Р., "Червило" на Дони.

В концерта легендарните музиканти редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера. "Фондацията" се оказа добър музикален проект, защото разчете добре носталгическите пристрастия на няколко поколения, коментират специалисти на музикалния живот у нас.

Състав Кирил Маричков,Иван Лечев,Добрин Векилов-Дони,Славчо Николов и Венко Поромански Диригент Владимир Бошнаков Оркестър на Държавна опера-Стара Загора „Фондацията“ е основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти.

„Фондацията“ не може да бъде наречена група от музиканти. Техните песни и музика не са просто музикални изпълнения. Спокойно може да кажем, че това е разходка по пътя, на който са описани надеждите, преживяванията и мечтите на няколко поколения у нас.

Навремето ние се деляхме на ФСБ и „Щурците“. Днес тази формация ни събира.

Всеки техен концерт си заслужава, дори и да не сте от поколението, което трудно получи своята свобода.