франкофоли - Билети

Francofolies de Bulgarie 2023

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Gims, LP, Gente de Zona и Imany на Francofolies 2023 в Пловдив на 16 и 17 юни

Най-големият франкофонски фестивал в света Франкофоли се завръща тази година у нас, в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни.

Сред големите имена, потвърдили участие на българското издание на фестивала, са Imany, LP, Helena Paparizou & Bon Entendeur, които ще излезнат на сцената на 16 юни. Първата фестивална вечер ще бъде открита от дуото Молец. На 17 юни към тях ще се присъединят Gims, La Caravan Passe, Shouse & Gente de Zona. Поп звездата Миро ще бъде българското участие във втората фестивална вечер.

Фестивалът "Les Francofolies" /Ле Франкофоли/ - най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, се провежда от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция и се е превърнал в емблема на града. Заради него всяка година там пристига около 110 000-на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, "Ле Франкофоли" се провежда в Монреал, Канада и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, Реюнион, Нова Каледония, а от 2015 е възстановен в България, след почти 20-годишно отсъствие.

Билетите на цени от 90 до 140 лева са в продажба в мрежата на Eventim.bg. На разположение са няколко типа билети- двудневен стандартен и двудневен VIP билет, както и еднодневни. Деца до 12-годишна възраст нямат нужда от билет.

Припомняме, че след пет издания в Благоевград, тази година френският фестивал ще се проведе на Гребната база в Пловдив. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия Сити.

Двудневният ВИП билет включва:

• Welcome drink и кетъринг, като в зоната ще има разплолжени коктейлини маси;

• Отделен вход за бърз достъп до фестивалната зона;

• Достъп до специално изградена VIP платформа с по-добра видимост;

• Достъп до VIP бар, на който да вземете своето питие, без да чакате на опашки;

• Отделен достъп до санитарни