франкофоли - Билети

Francofolies de Bulgarie 2023  - Билети

Детайли за събитието

Метр Гимс, Имани, LP и Елена Папаризо на Франкофоли 2023 в Пловдив на 16 и 17 юни

Промо билети влизат в продажба днес

Най-големият франкофонски фестивал в света Франкофоли се завръща тази година у нас, в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни. Билетите на промо цена от 90 до 130 лева влизат в продажба от днес в мрежата на от днес в мрежата на Eventim.bg.

Сред първите големи имена, потвърдили участие на българското издание на фестивала, са Имани, LP, Mетр Гимс, Елена Папаризо, La Caravan Passe, Shouse, DJ Bon Entendeur. Очакват се още популярни артисти да потвърдят участието си на първото издание на Франкофоли в Пловдив.

Фестивалът "Les Francofolies" /Ле Франкофоли/ - най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, се провежда от 1985 насам в град Ла Рошел, Франция и се е превърнал в емблема на града. Заради него всяка година там пристига около 110 000-на публика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, "Ле Франкофоли" се провежда в Монреал, Канада и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, Реюнион, Нова Каледония, а от 2015 е възстановен в България, след почти 20-годишно отсъствие.

Припомняме, че след пет издания в Благоевград, тази година френският фестивал ще се проведе на Гребната база в Пловдив. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия Сити.