Френска рапсодия  - Билети

френска - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

"Rhapsodie à la Française"

концерт на френското трио

Клара Изамбер–Жари, арфа

Пол–Мари Кузма, виолончело

Флориан Кузен, флейта

Дата : 12.11.2022 от 19часа

Камерна зала "България"

В програмата : Морис Равел, Франсис Пуленк, Клод Дебюси, Габриел Форе, Камий Сен–Санс

Клара Изамбер – Жари,арфа

Завършва висшето си музикално образование през 2010 година в Националната консерватория в Париж,в класа на Изабел Морети. Тя свири в престижните опери и филхармонии, Базиликата в Лурд, Опера Лайпциг, Абатство в Роямон, фестивалите в Мантон и Довил,националните оркестри на Бордо, Лотарингия, Страсбург ,Париж и Кралската опера във Версай. Понастоящем преподава арфа в Консерваториите в Амиен и Лил.Специализира барокова музика, като участва в концерти с барокови ансамбли : клавесин, арфа и антична цигулка, свири със ансамбъл „Небесни гласове“, ансамбъл „Маргьорит Луиз“ ,също и в дуо със сопраното Майлис дьо Виутрейс.

Пол–Мари Кузма,виолончело

Завършва Консерваторията в Булонь Биѝанкур през 2008 година под ръководството на Паскал Мишака и Ксавие Ганьепен, а по–късно е приет и в Националната Висша Консерватория в Париж в класа на Жером Перно.Изнася концерти в престижни зали като Корто, залата на Радио Франс. През 2018 е лауреат на интернационалния конкурс « Tremplin » , а от 2019та участва в академията на Филхармоничния оркестър на Радио Франс .Понастоящем свири в Окрестр дьо Пари. Негови партньори на сцената са пианиста Йона Маятски,квартет Ебен, а негови учители Клер Дезер, Итамар Голан, Жонас Вито,Франсоа Салк.

Флориан Кузен, флейта

Завършва Висшата национална консерватория в Лион,под ръководството на Филип Бернолд. Стипендиант на Музикалния меценат на Сосиете женерал, и на областта Рон–Алп, той се перфекционира при Жак Зуун в Консерваторията в Женева,където и придобива диплом на солист. Свирил е под диригентската палка на Клаудио Абадо на Люцернския фестивал,на Даниел Хардинг с Маалерския камерен оркестър,а също и с диригенти като Филип Херевегe, Давид Робертсон,Сержи Семков,Милан Хорварт,с оркестрите на Лион,Лозана,в Операта на Руан, Бордо,оркестъра на департамента на Лоара.

До 2015 е свирил с ансамбъл « Музикантите на Лувр » , а като солист свири в залите на Филхармонията в Кьолн,Алте Опер Франкфурт,зала Гаво в Париж,Кралска опера във Версай,Консерваторията в Будапеща,Театро Реал в Мадрид,Залцбург, Концертгебау в Амстердам.

Критиката определя неговите интерпретации като виртуозни,нежни,мечтателни,рафинирани. Понастоящем преподава в Консерваторията в Севр,до Париж,както и в Интернационалната академия по музика във Флен.