Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Белкантото е прекрасното пеене, чийто инструмент са струните на човешката душа. Това е не само стил в музиката, но най-съвършената и трудна техника, която прави човешкият глас божествен. Чрез нея диапазонът на гласа става необятен, а всеки един тон е майсторски шлифован диамант, който по незабравим начин пречупва светлината на човешката душа с всеки нейн трепет. Не случайно тези, които владеят тази техника са наричани Дива /Богиня/ и Дивино /Бог/. Всички сме чували името на Джудита Паста, за която Белини е писал „Норма“, а Доницети „Анна Болена“. Хората са пътували стотици километри и са чакали с дни, само и само да чуят божественото изкуство.

В концерта „Глория на Белкантото“ ще бъдат изпълнени творби от високата епоха на белкантото – фрагменти от операта „Норма“ на Белини и „Анна Болена“ на Доницети. Това са незабравими шедьоври, които докосват и оставят незабравими следи.

Примите Таека Хино, Марена Балинова и Кристина Баадер радват публиката си от Токио до Пекин, от Виена до Маями и Берлин, от Милано до Торонто и Ню Йорк. Музиковедката проф. д-р Емилия Коларова ще просвети публиката в историята на шедьоврите и техния сюжет. На рояла е проф. д-р Петър Райхл.

Средствата от билетите на концерта ще отидат за лечение на младеж, намиращ се в критична ситуация, застрашаваща живота му.