Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ЦИКЪЛ ГОЛЕМИТЕ СИМФОНИИ I

 

Четири красиви симфонии, четирима блестящи диригенти и любими звездни солисти

 

27 септември 2018

 

На 27 септември Софийската филхармония открива юбилейния си сезон с концерт, дирижиран от любимия на родните меломани маестро Найден Тодоров. Той ще си партнира на сцената на зала „България“ с един от най-големите цигулари на нашето време Вадим Репин. Порастналото дете-чудо на цигулката дебютира на сцената на зала България през 1984 г, когато е едва 13-годишен. Наречен „Руския Паганини“, покорил световните сцени и сърцата на милиони почитатели, сред които и Белгийската кралица, Вадим Репин ще представи в София Концерт за цигулка и оркестър No 1 на Шостакович.

Във втората част на концерта ще прозвучи едно от най-популярните класически произведения на всички времена  Симфония  No 9  „Из Новия свят“ на Дворжак

 

 

Вадим Репин, цигулка

Найден Тодоров, диригент

Д. Шостакович  -  Концерт за цигулка и оркестър No 1

Антонин Дворжак – Симфония  No 9  „Из Новия свят“

                                                          

26 октомври 2018

 

Световнопризнатият български диригент Павел Балев, който работи със звезди като Томас Хемпсън, Анне – Софи Мутер, Едита Груберова, Kрасимира Стоянова, Веселина Кацарова, Лука Пизарони, Рамон Варгас, Диана Дамрау, Пьотр Бечала и Анна Нетребко представя изтънчена програма с шедьоври на класическата музика. Солист в Концерта за цигулка от Прокофиев е концертмайсторът на Хамбургската филхармония изключителната българска цигуларка Йоанна Каменарска.

 

Йоанна Каменарска, цигулка

Павел Балев, диригент

Александър Глазунов – Концертен валс опус 51 фа мажор

Сергей Прокофиев – Концерт за цигулка  и оркестър No 2

Александър Скрябин – Симфония No 3

                                              

30 ноември 2018

Сочен за един от най-добрите диригенти на своето поколение финландецът Юка-Пека Сарасте е работил с оркестри като Концертгебау, Симфоничният оркестър на ББС, Лондонската филхармония, Берлинската филхармония, Филхармониите на Лос Анжелис, Ню Йорк, Чикаго, Мюнхен и др. Звездният маестро застава за първи път пред Националния ни оркестър с програма,  която отлично илюстрира неговите широки музикални интереси.

 

Юка-Пека Сарасте, диригент

 

Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония - концертанте - премиера

Игор Стравински - Дъмбъртън оукс

Ян Сибелиус _ Симфония No 1