HAPPY BIRTHDAY, BEETHOVEN  - Билети

BG Beethoven - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

15 декември, сряда, 19.00 ч. , Зала „България“

HAPPY BIRTHDAY, BEETHOVEN!

Музикантите на Quarto Quartet, заедно с виолончелистите Атанас Кръстев и Иво Александров, представят „Честит рожден ден, Бетовен!“ за десета поредна година в Зала България.

В навечерието на 251-ия рожден ден на Лудвиг Ван Бетовен, Quarto и приятели Ви канят да се насладите на едно специално изпълнение, в което композиторът остава верен на себе си в битката между доброто и злото.

„Кройцеровата соната“ носи послание с изключителен заряд и представлява една от обичайните за гения на Бетовен, шокиращи със своята иновативност препратки, далеч напред във времето и пространството, разказва не само история, но и рисува картините на лудешки танц и невероятен устрем, които за час оставят без дъх слушателя.

Едно произведение, което безспорно заразява и гения на Лев Толстой за написването на едноименната новела, вдъхновила по-късно създаването на световноизвестни филми по този сюжет.

На тези, които имат достатъчно късмет да споделят своя рожден ден с Бетовен (16.12.), Quarto Quartet прави подарък-безплатен билет за посещение на този концерт. Моля, носете документ за самоличност на касата на Зала България, за да получите своя безплатен билет.

В програмата на концерта музикантите са включили и една от най-забележителните български творби на 20-ти век – квартетът на Красимир Кюркчийски, който самият Шостакович оценява високо.

На сцената ще видите Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Атанас Кръстев (виолончело) и Иво Александров (виолончело)

Красимир Кюркчийски - Струнен квартет

Лудвиг ван Бетовен - Кройцерова соната №9, Оп. 47 (транскрипция за струнни на Иван Пенчев)