Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

 HARMONICA BLUES NIGHT

SUGAR BLUE & PODUENE BLUES BAND

1.04, 22:00

Един от най-добрите хармоникари в света гостува през април в София. Легендарният SUGAR BLUE пристига по покана на SOFIA LIVE CLUB и Васко Кръпката, за да зарадва всички фенове на качествения блус и виртуозното звучене. Harmonica Blues Night е вечер, която ще ни запознае отблизо с вълшебството на хармоники и блус мелодии, които не просто завладяват, а покоряват душата. „Jimi Hendrix на хармониката“ или „Хармониката на Rolling Stones“ на една сцена с Подуене Блус Бенд ще бъде истинско предизвикателство за сетивата в априлската вечер!

SUGAR BLUE e световноизвестният блусар Джеймс Уайтинг. Роден в Харлем, Ню Йорк, Джеймс прекарва голяма част от детството си с майка си, която е певица и танцьорка в театър „Appolo“. Това е и причината той да израства сред музиканти и певци, включително Били Холидей. Първата си хармоника получава като подарък от леля си и започва да се учи да свири на нея слушайки песни на Боб Дилън и Стиви Уондър. През годините свири с много известни музиканти, а по време на престоя си във Франция Sugar Blue се присъединява към легендарните Rolling Stones. Мик Джагър го описва като „много странен и много талантлив музикант”. Заедно записват цели 4 албума: „Somegirls”, „Emotional Rescue”, „The best of Rolling Stones“ и „Tattoo you”.

В Америка Джеймс се установява в столицата на блуса – Чикаго, където усъвършенства своето свирене на хармоника, учейки се от виртуози като Джеймс Котън, Джуниър Уелс и Карей Бел.  Завидно му майсторство в извличането на невероятни звуци и тонове е оценено по достойнство от много велики музиканти и го прави горещо желан гост за съвместни концерти. Имена като  Боб Дилън, Стиви Уондър, Уили Диксън, Франк Запа и много други повлияват грандиозно върху творчеството му и го нареждат сред най-добрите.

Носителят на Grammy ще кръстоса хармониката си в един съвместен концерт с блусарите от Подуене Блус Бенд начело с Васко Кръпката. Първата българска блус банда ще се качи на сцената в SOFIA LIVE CLUB, за да представи най-доброто от дългогодишното си творчество, а именно любими мелодии познати по света и у нас.

Билети за събитието може да бъдат закупени на предварителна продажба в мрежата на eventim.bg на цена 10 лева и на място в деня на концерта на цена от 15 лева.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/harmonica-blues-night-sofia-live-club-457329/event.html

 

Повече информация тук:

http://www.youtube.com/watch?v=hbssqXiheJE

http://www.youtube.com/watch?v=u6yzjj_fQJA

http://www.youtube.com/watch?v=DuujwadSU60