ХХVІІ МЕЖДУНАРОДЕН БАЛЕТЕН КОНКУРС ВАРНА  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

МЕЖДУНАРОДЕН БАЛЕТЕН КОНКУРС ВАРНА


 


Едно от най-големите събития в танцовия свят ще се проведе от 15 до 30 юли в Летния театър на Варна. 27-ият Международен балетен конкурс е известен още като Балетната Олимпиада и ще събере над 150 млади състезатели от 34 страни на света.


По регламент надпреварата се провежда в 3 тура и включва образци на класиката и съвременна хореография, създадена през последните 5 години.


 


Председател на международното жури е световната звезда Владимир Василиев /Русия/. Сред оценяващите са също легенди като Аурора Бош /Куба/, Максимилиано Гера /Аржентина/, Ерик Вю-Ан /Франция/, директори на най-големите балетни театри от цял свят.


 


Публиката има шанс да види бъдещите звезди на световните сцени в разцвета на тяхната младост и да съпреживее блясъка на класическия танц. Конкурсът е уникална възможност да се видят най-нови хореографии от Латинска Америка, Европа, Азия.


 


Конкурсът завършва с две блестящи финални вечери – гала концерт на лауреатите и супер гала „Среща на поколенията“, в която на сцената заедно с победителите от тази година ще излязат и лауреати на конкурса от минали години, настоящи балетни звезди, чиято световна кариера е стартирала от Варна.


 


Пълната програма на концертните вечери можете да откриете на сайта на конкурса: www.varna-ibc.org . Актуална информация и новини търсете на страницата във Фейсбук: www.facebook.com/VARNA-International-Ballet-Competition-444071619046404/?ref=bookmarks 


 


Международният балетен конкурс Варна е основан е през 1964 г. и е Първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация “Международен балетен конкурс Варна”, съорганизатор е Община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Патрон на 27-то издание е вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. Балетната Oлимпиада е под патронажа на UNESCO и генералния директор на световната организация Ирина Бокова. Генерален спонсор на конкурса е Societe Generalе Експресбанк.