Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Hristo Yotsov’s Project

JAZZ CATS 2

 

            Христо Йоцов създава Jazz Cats през 2016 г. първоначално като клубен проект, вдъхновен от би-боп традицията. Още след първите гигове става ясно, че групата има много по-голям потенциал. Майсторството на четиримата, спойката между тях и високата степен на енергия довежда до  обогатяване и разнообразяване на репертоара,   което превръща проекта в концертен и фестивален.

            През 2017 г. е издаден първият албум Jazz Cats, с който групата активно концертира в страната на фестивални и клубни сцени. През март 2018 г. „котките” изнасят с голям успех концерт в Барселона, родният град на Арнау.

            През февруари 2019 г. излиза и вторият албум на групата – Jazz Cats 2. Пиесите, както и в предишния албум, са отново на Христо Йоцов, като този път музиката има по-фюжън характер. 

Защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и един вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив – Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – Mystery Cats, Lazy Cats, Motion Cats, Smart Cats – все неща, присъщи и на човешкия характер и емоция.

 

Арнау Гарофе Фарас – тенор, сопран саксофон,

Любо Цанев – пиано,

Димитър Карамфилов – контрабас,

Христо Йоцов – барабани