HUGO RACE / Австралия / ex-Bad Seeds  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Две години след първото си българско турне Хюго Рейс се завръща в София с нови песни, магнетични ембиънт-блус аранжименти на познати парчета и... нов албум (Elevate My Love с The True Spirit, издание на Glitterhouse Records). Хюго е пътешественик и трубадур-откривател, който за последните три десетилетия има натрупана толкова история, че е някак си трудно да го причислим към определена сцена. В началото на 80-те го виждаме с Ник Кейв & The Bad Seeds като най-младия член на бандата, малко по-късно – като фронтмен на първата австралийска пост-пънк/ню-уейв формация с брас секция – The Wreckery. Следват The True Spirit (основната му формация към настоящия момент, с която отдавна не беше записвал нов албум), Dirtmusic – една от най-оригиналните съвременни банди, черпещи вдъхновение на място от запдноафриканския блус, Fatalists (с които вече го гледахме през 2013г. в София, Русе и Пловдив)... Соловите му представления носят същия този транс и магнетизъм, характерен както за ранните Bad Seeds, така и за музиката на сонгхай, буа, туарегите и други народи, населяващи Мали и региона, с които Хюго работи активно през последните години.


 


„Суровата човешка душа е най-голямото ми вдъхновение”
(Хюго Рейс пред „Програмата”, 2013)

„За мен основното при създаването на музиката е това, което се получава според момента. Да пишеш песни не е някакъв интелектуален процес, а се ръководи от момента, от шанса, от ситуацията и как се чувстваш в нея”
(Хюго Рейс пред Indioteque, 2013)

„Много харесвам специално източноевропейските турнета, защото те са в градове със своя, различна от западната, култура и чакам с нетърпение и българските дати. Това е един от положителните странични ефекти на обогатяване, когато пътуваш на турне... За мен тези концерти са далеч по-стимулиращи от това да правя турне във Франция или в Англия например” 
(Хюго Рейс пред „Аларма”, 2013)

„Искам да правя музика, която никой друг не е правил” 
(Хюго Рейс пред в. „Дневник”, 2013)


 


ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:


https://www.facebook.com/alarmafest


 http://www.hugoracemusic.com


https://www.facebook.com/events/1621891534714851


https://www.facebook.com/pages/Hugo-Race-and-The-True-Spirit/190531258657


https://www.facebook.com/mixtape5