IAN GILLAN - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

Уважаеми дами и господа,

СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС

 има удоволствието да ви представи

един уникален музикален проект

 

 

IAN

GILLAN

 

ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ГЛАСОВЕ В ИСТОРИЯТА НА РОКА ЩЕ ИЗПЕЕ ХИТОВЕТЕ НА

 

DEEP PURPLE

 

ЗАЕДНО С ГРУПАТА НА DON AIREY

(КИЙБОРДИСТА НА DEEP PURPLE)

И СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ

ПОД ДИРИГЕНТСТВОТО НА

 STEPHEN BENTLEY-KLEIN

 

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ:

Papa Le Gál

 

4 ноември (петък) 2016 г., 20:00 ч.

 Зала 1 на НДК

 

 

 

Ian Gillan едва ли се нуждае от представяне. Една истинска рок легенда идва за пореден път в България, но този път ще станете свидетели на нещо наистина уникално! На 4 ноември в зала 1 на НДК великият музикант ще излезе на сцената, за да ни припомни любимите хитове Smoke on the Water“, „Hush“, „When a Blind Man Cries“, Perfect Stranger“ и много други, подкрепен от групата на кийбордиста на Deep PurpleDon Airey Band и оркестъра на Софийска филхармония под диригентството на Stephen Bentley-Klein.

 

Ian Gillan започва да пише песни още като тийнейджър, като ранното му творчество е повлияно от музиката на Elvis Presley, Little Richard и Buddy Holly. По-късно пред 1969 г. заедно с Roger Glover стават част от рок легендата Deep Purple, създавайки едни от най-успешните албуми на всички времена, като “Fireball”, “Machine Head”, “Who Do We Think We Are” и други.

 

През 1970 г. Gillan участва в оригиналната версия на мюзикъла Jesus Christ Superstar“, а през 1983 г. рок музикантът записва и албума „Born Again“ с Black Sabbath. Той на два пъти - през 2001 г. и през 2003 г. - предизвиква фурор с изпълнението си на арията “Nessun Dorma” съвместно с Luciano Pavarotti. Ian Gillan има и забележителна соло кариера. Той продължава да концертира и пълни зали и стадиони по целия свят както с Deep Purple, така и с различни музикални проекти. През изминалата година може да се похвали с 48 напълно разпродадени концерта! В момента записва и новия албум на Deep Purple. За наша радост една от спирките на предстоящото европейско турне на този изключителен  музикант с напълно изненадващ нов проект ще бъде 4 ноември в зала 1 на НДК.

 

Композиторът Stephen Bentley-Klein, който ще дирижира концерта в София има богата и разбообразна музикална кариера, смесвайки рок, класическа музика, джаз и етно стиловете при създаване на творбите си. През последните две години е музикален директор на общия театрален проект на носителите на „Оскар“ Сам Мендес и Кевин Спейси. Сред звездите, с които е работил заедно, са още Barry White, Rod Stewart, Michael Bolton. Много пъти е излизал на сцена пред Елизабет II и кралското семейство, а по повод на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън композиторът създава музикалната творба Celebration.

 

Специалните гости на концерта на Ian Gillan не са случайно избрани. В Papa Le Gál соло вокал е дъщерята на рок музиканта - Grace Gillan. Групата е много интересна в музикално отношение с едновременно еклектичен и разнообразен стил, включващ латино, афро, дъб и фънк звуци. Критиката определя Papa Le Gál като една от най-горещите млади групи на Острова, а публиката на техните концерти никога не остава безучастна.

 

 

Билетите за концерта на IAN GILLAN са

на цени от 60 до 120 лв и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро и Ивентим в страната.