IDAN RAICHEL in Sofia | Acoustic Show  - Билети

Концерт на открито

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Idan Raichel in Sofia | Acoustic Show | Nu Boyana Film Studios


Световноизвестният израелски музикант Идан Райхел пристига за първия си концерт у нас, заедно с част от мултикултурната си формация Idan Raichel Project.  На 17 септември, на открита сцена под звездите, изградена на пленителния античен декор във филмово студио “Ню Бояна”, Идан Райхел ще представи своето вдъхновяващо пиано шоу.


За първи път магичният пейзаж на Киноцентъра ще бъде отворен за гостите на събитието, които ще могат да се насладят на интимната атмосфера създадена от акустичните звуци, в полите на планина Витоша. Ритми от Етиопия, вкус от Колумбия, аромат от Мали и цветове от Франция ще се слеят в едно, за да  ни пренесат в един по-добър и красив свят, изпълнен с надежда, свобода и любов. Звука на творбите ще изпълни слуха ни с вълнуващи открития и ще разкаже впечатляващи истории, събрани и селектирани от Идан Райхел.


Идан Райхел е музикант и продуцент, който вплита в творбите си силни послания към обществото за един по-добър и свободен свят. Той създава уникалната формация „Проектът Идан Райхел“, включваща над 150 музиканти от десетки различни държави, които изпълняват песни на различни езици, акомпанирани от традиционни и екзотични инструменти. Групата печели световна слава през 2006 г., когато специално издание с тяхна компилация получава международно разпространение. През 2009 г. Идан Райхел издава втори международен албум „Within the wall“, отново в мултикултурно партньорство с музиканти от различни националности. Формацията прави концерти на едни от най-класовите музикални сцени в света, като лондонската Роял Албърт Хол, операта в Сидни, зала Батаклан в Париж и много други. Освен това Проектът си партнира със звезди като Алиша Кийс и Патрик Брюел, а през 2013 г. е поканен да изнесе частен концерт за американския президент Барак Обама.


Концертът в София е част от “Фестивала на толерантността”, който ще се проведе на 17 и 18 септември 2016 година. 10% от печалбата от билетите ще бъдат дарени на Български Червен Кръст.


Повече за Idan Raichel Project:  https://www.youtube.com/watch?v=wbnNb2iyxFo