IL VOLO - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

30 ЮНИ – ЕДНА МАГИЧНА НОЩ С IL VOLO

Италианското трио ще ни върне във времето на незабравимите ТРИМА ТЕНОРИ под звуците на симфоничен оркестър

 

 

Световноизвестното италианско трио IL VOLO (Полетът) ще пее у нас. Единственият им концерт ще бъде на 30 юни в зала 1 на НДК. Той е част от световното турне, представящо последния им албум „Магична нощ“ – трибют на Тримата тенори. Те ще пеят със симфоничен оркестър.

IL VOLO са истинско явление на съвременната музикална сцена. Макар да са все още в своите 20, гласовете им надхвърлят далеч възможностите на годините им.  Техните изпълнения на  английски, италиански и испански, ни карат да погледнем на класическото оперно изкуство по нов начин. Триото твори в кросоувъра от традиционна опера, поп музика и класическа симфония, който придобива популярност под термина попера.

Членове на групата са Пиеро Бароне, Иняцо Боскето и Джанлука Джинобле. Славата на младите музиканти избухна по света през 2015 г., когато спечелиха наградата на Сан Ремо с песента „Grande amore“ (Голяма любов). В родинита си тримата бяха познати от 2009 г. от телевизионното шоу „Оставям ти една песен“, в което участваха поотделно още като тийнейджъри. С тяхната карира се залавя известният италиански продуцент Микеле Торпедине, дал шанс преди време на Андреа Бочели.

Само за няколко години със своите уникални гласови данни и сценично обаяние  IL VOLO покориха многомилиона аудитория  и си създадоха статут на световни мултиплатинени изпълнители.

С настоящото си турне  IL VOLO отдава  почит на най-голямото си вдъхновение – тримата тенори. Грандиозният им концерт „Una Notte Magica - A Tribute to the Three Tenors“, е реализиран заедно с Пласидо Доминго и представен на прочутия площад „Санта Кроче“ във Флоренция. Българските зрители ще се потопят в уникалната атмосфера на това изключително събитие. Концерът е посветен на незабравимите „Трима тенори“ - Пласидо Доминго, Хосе Каррерас и Лучано Павароти, които владееха оперните сцени в света  в периода  1990-2003 г. „Иска ни се да припомним онзи незабравим концерт в римския театър Teatro delle Terme di Caracalla, състоял се преди 26 години и заедно с това да дадем възможност на зрителите да приживеят това музикално приключение отново и отново“, казва Пиетро Бароне.

В репертоара на IL VOLO са популярни арии от опери, евъргрийни и  най-известните италиански и неаполитански песни като Caruso,"O Sole Mio", "Il mondo", "Un Amore Cosi Grande",  „Canzone per me“, „Volare“, Върни се в Соренто, Гранада и др.

С тримата красавци с прекрасни гласове се надпреварват да пеят много световни звезди като Барбара Стрейзънд, Селин Дион, Джош Гробан, Ерос Рамацоти, Пласидо Доминго. Техни почитатели са и Ролинг Стоунс, които публикуваха на страницата си техни акапелни изпълнения. Триото има две грами номинации. Имат издадени пет студийни албума, като повечето от тях са платинени. Концертите им са на такива големи сцени като Арена ди Верона, Роял Албърт хол, Карнеги хол и др.

IL VOLO ще пеят в България по покана на продуцентска компания БГ Саунд Стейдж. Билетите ще бъдат на цени от 50 до150 лв. и пуснати в продажба в системата на Ивентим.