IN C - Билети

IN C  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Танцовият спектакъл „IN C“ по музика на Тери Райли, концепция и хореография на Саша Валц, Берлин, е първата продукция на РЦСИ Топлоцентрала. В продължение на пет месеца, 11 български танцьори подготвят спектакъла под ръководството на Орландо Родригез /Венецуела/ от танцовата компания Саша Валц & Гости, Германия. След успешната премиера през месец май, на 16 юни 2022 г. предстои трето представление на българската продукция на „IN C“.

През 2021 г. Саша Валц & Гости започва нов артистичен процес, от който непрекъснато се появяват разнообразни формати. Един от тях е експерименталният танцов спектакъл "In C". Неговата музикална основа е композицията "In C" (1964) на Тери Райли - революционна за своето време, считана за първото произведение на минималистичната музика.

Саша Валц и нейните танцьори разработват хореографски материал по "In C" - крайъгълен камък в съвременната музика, който следва подобна променлива структура и умишлено не е създаден като завършен сценичен спектакъл.

Премиерата на "In C" е онлайн в Берлин през март 2021 г. под звуците на запис от нюйоркския музикален колектив "Bang on a Can". Оттогава спектакълът е изнасян на различни сцени по света, последната от които е в Ню Йорк.

„IN C е динамична игрова система, съставена от 53 фигури на движение за структурирана импровизация с ясни правила и закони. Дължината на парчето и броят на музикантите и танцьорите са променливи .

Една демократична партитура, която дава свобода на отделните танцьори в ансамбъла: един пърформанс за това да изразиш своята индивидуалност в група, а не просто да си част от нея като отделен индивид“/ Саша Валц, Берлин/

В България, спектакълът се осъществява с подкрепата на Гьоте-Институт България.