BG BainovStz - Билети

Ивайла Кирова и Томислав Байнов

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

След изключително успешното турне на осем рояла, 16 пианисти, 32 ръце, виртуозът на клавирното изкуство професор Томислав Байнов се завръща отново на българска сцена. Този път в дует. Ще му партнира изявената пианистка Ивайла Кирова.

Двамата ще поднесат на българската публика неповторимо музикално изживяване. Планувани са концерти в четири български града: София – Стара Загора – Казанлък и Велико Търново

Ивайла Кирова започва да свири на пиано на 7 год. възраст и на 16 г. става най-младата студентка в класа по пиано на проф. Дора Лазарова в Музикалната Академия в София. Нейният творчески път започва рано още в родината й, където печели награди за млади пианисти. Тя има диплома с отличие от Музикалната Академия в София и майсторски дипломи по пиано и камерна музика от Hochschule für Musik und Theater в Мюнхен.

От 1999 г. живее в Германия, след като е поканена за доцент по пиано от Hochschule für Musik und Theater в Мюнхен живее в Германия от 1999г., след като е поканена за доцент по пиано от Hochschule für Musik und Theater в Мюнхен. Инициатор е за създаването на Дружеството за популяризиране на българската музика в Германия и артистичен директор на концертния цикъл „Български музикални вечери в Мюнхен“. Има издадени 4 компактдиска, както и собствени композиции, стихосбирка, песни по стихотворения на известни български поети като Елисавета Багряна, Дора Габе, Леда Милева, Ран Босилек и др. През 2015 г. получава награда като солист на концертния фестивал „Bel Canto“ в Куала Лумпур. През 2016 г. американската звукозаписна компания Con Brio Recordings издава диск с нейни записи на българска камерна музика (World Premiere Recording,CBR21653).

Ивайла Кирова е артист на Steinway Sons

Проф.Томислав Неделкович-Байнов е роден в София, в семейство на музиканти. Сценичния си дебют прави на пет годишна възраст; Завършва Софийската Музикална Академия.През 1981 заминава за Германия, където продължава образованието си в държавния Университет за музика в Тросинген при проф. Йохан ван Беек, завършвайки с отличие най-високата степен на обучение - солистична, концертна диплома. Томислав Байнов е лауреат на редица международни конкурси в България, Италия, Германия, Португалия, Чехословакия и др. Само в периода 1981-1986 той концертира 29 пъти като солист на Берлинския симфоничен оркестър в залата на Западно-Берлинската Филхармония.Проф. Байнов журира на множество международни конкурси в Чехия, Италия, Германия, България, Румъния, Канада, Турция, Хонг-Конг, Корея и др. През 2001г. бива удостоен с почетното звание „Професор хонорис кауза“ на университета за музика в Чиндао, гост професор е и в други университети в Китай. Провежда майсторски класове в Германия, Италия, България, Гърция, Словакия, Корея, Турция, Канада и Хонг-Конг. Със своя богат репертоар, обхващащ над 40 клавирни концерта, солистични, ансамблови и камерни творби, Байнов завладява сцените и сърцата на публиката на пет континента. Свидетелство за това е и обширната му дискография студийни записи и концертни изпълнения, много от които предавани на живо по целия свят.