Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ЦИКЪЛ "ИЗВЪН ПЕТОЛИНИЕТО"

 

5 октомври 2018     

 

Концертът предлага различен поглед към епохата на най-популярния италиански политик – Джузепе Гарибалди. Наречен „герой на два свята“, идол на Виктор Юго, Жорж Санд и Александър Дюма, генералът е вдъхновение и за много песни. В концерта ще чуете някои от тях, както и напълно непознати у нас творби, характеризиращи тази славна епоха и изшяти от Националния филхармоничен хор с диригент Славил Димитров.       

 

Хорова музика от времето на  Гарибалди

                                              

Диригент СЛАВИЛ ДИМИТРОВ

С участието на  НФХ „Св. Обретенов“

 

 

 

 

11 октомври 2018               

 

Неподражаемият Ицко Финци отбелязва своя 85 рожден ден на сцената на зала България в компанията на Софийската филхармония и приятели. Най-добрият диригент сред актьорите и най-добрият актьор сред диригентите, неговата любов към класическата музика не веднъж го е водила на диригентския подиум. Паметни остават концертите, в които и публика, и оркестър не могат да сподавят емоциите си. А те варириат от искрен смях до лирична меланхолия.

 

            Концерт с Ицко Финци и приятели

 

 

 

25 декември 2018               

Традиционният Коледен концерт на Софийската филхармония този път е с участието на Детския филхармоничен хор. Най-любимите класически пиеси, събрани в концерт-празник за всички сетива. Съпреживейте Коледа с нас!

 

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ         

Камерен състав  Софийска филхармония

С участието на  Детския филхармоничен хор

 

7 март 2019  

Концерт, посветен на деня на жената.      

Три изключителни дами, с талант и чар разбиват всички клишета за жените в музиката. Добринка Табакова е новият щатен композитор на ББС. Композирала е за Кралското филхармонично дружество, ВВС Radio 3, и Британската филхармония. Нейният дебютен албум  е номиниран за Грами през 2014 година и е първата жена композитор, на която е поръчвана музика от агликанската цирква – за катедралата в град Труро.

Пенка Кунева е сред малкото жени композитори в Холивуд. Тя е автор на музиката към игрите „Принцът на Персия“, „Трансформърс“, „Мумията VR“, игралните филми „Ага“, „Encounter“ и „Devil’s Whisper“ и много други. Произведения на двете талантливи българки ще прозвучат в изпълнение на Софийската филхармония под диригентството на италианката Беатриче Венеци. Беатриче вече очарова родната публика с таланта и красотата си. Година по-късно тя има, какво ново да ни предложи.

           

Произведения на Добринка Табакова и Пенка Кунева 

Диригент: БЕАТРИЧЕ ВЕНЕЦИ