James Wylie & Yako Trio - Билети

James Wylie & Yako Trio - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Камерна Сцена Пловдив открива сезон 2020

 

 

                                                                                                       James Wylie & Yako Trio

 

 

          Трима млади артисти, които превръщат  обучението си в престижни джаз школи по света във вълнуващао музикално пътешествие, се завъръщат в родния Солун с багаж пълен с голямо разнообразие от звуци, опит и знания, за да се изправят в енергичен, откровен и импресивен  разговор с нова за тях аудитория белязана с богатото мултикултурно наследство на балканите.

Именно това е посоката, която днес вдъхновява Yako Trio, именувано на бележития композитор и аранжор Янис Константинидис – артист с голям принос в съхранението на балканската култура и нейните послания през вековете.

          Музиката на Yako Trio е надарена със съвременна и динамична звучност, стилово разнообразие и новаторство, което трудно би могло да бъде съотнесено към добре познатите стилови ограничения и клишета характерни за голяма част от проявленията на съвременното изкуство.    

 

https://www.youtube.com/watch?v=RArVIPmg050

 

След редица концерти на европейската джаз сцена, артистите от Yako Trio са желан гост  на повечето добре познати и престижни джаз форуми на стария континет.

 

На 5 март Yako Trio откриват поредното 11то издание на КАМЕРНА СЦЕНА ПЛОВДИВ със специялния си гост от Нова Зенландия - саксофонистът и композитор James Wiley

Мултиинструменталист и композитор James Wylie е роден в Уелингтън, Нова Зеландия, като интересите му първоначално са насочени към класическата музика .

Още, като млад печели престижни награди от Aotea Performing Arts Trust,  Woolf Fisher Trust.

Завършва магистърската си степен по музика в New England Conservatory  в Boston, като през годините работи и записва с имена, като Антъни Коулман, Джери Бергонзи, Алън Чейс.

 

Leandros Pasias - пиано

Vangelis Vrachnos - контрабас

Giorgos Klountzos-Chrysidis - барабани

 

James Wylie – саксофон

 

5 март четв. 19.00

Първо студио на Радио Пловдив

 

С подкрепата на община Пловдив