Jamie Woon Live & Pearson Sound DJ set  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието


Jamie Woon и Pearson Sound за първи път в България


7 декември 2011 – Sofia Live Club

На 7 декември, от 21:00 часа в Sofia Live Club, ще се срещнете с двама от най-прогресивните и качествени артисти на световната музикална сцена – соул певецът, продуцент и мултиинструменталист Джейми Уун и пост-дъбстеп продуцентът и диджей Дейвид Кенеди а.к.а Pearson Sound. Тази невероятна среща в бийт Рая между двамата е уникална по рода си не само за България – на пръстите на едната ръка се броят сцените по света имали шанса да ги съберат наистина заедно. Всъщност колаборациите между Уун и Кенеди датират от 2007 година, когато и двамата с летящ старт започват кариерите си, за да се превърнат днес в едни от най-търсените и обичани музикални артисти по света.


 


На сцената на Sofia Live Club, заедно с Джейми Уун, ще излезе и Джеймс Ууд, постоянен член на лайв бенда на Уун и негов съученик от BRIT School – училище по изкуства, което са завършили Ейми Уайнхаус, Адел, Jessie J и други тотални поп звезди.


 


За Джейми Уун – гласът на нощта


В началото на годината, Джейми Уун бе включен в престижната класация за изгряващи, хитови музиканти Sound of 2011 на ВВС, в която зае четвъртото място. След това издаде страхотния си дебютен албум Mirrorwriting, който бе номиниран многократно за най-добър дебют на годината. Оттогава не е спрял да обикаля големи фестивали като Гластънбъри и да се радва на неспирно увеличаваща се армия от фенове, с милиони гледания на видеоклиповете му в YouTube. Израснал в Лондон, повлиян от майка си (инди-фолк певицата Мае Маккена) и артисти като Radiohead, The Police, Джеф Бъкли, DJ Shadow, Massive Attack, Cinematic Orchestra и най-вече от Стиви Уондър, Джейми използва невероятния си кадифен глас като основен инструмент, който семплира в компанията на дълбоки бас линии и меланхолично красиви мелодии. По този начин разказва лични, интимни и доста картинни истории в Mirrorwriting, които ще ви разходят през нощта и нейните духове, изкушения, смехове, страхове, болки, прегрешения, шизофрении и други странности на нощните птици, бродещи из града. Именно хитовите сингли от дебютния му албум като Night Air, Lady Luck, Shoulda ви очакват наживо за първи път, както и емблематичните парчета за Джейми, превърнали мечтата му в реалност – неговият римейк на блус класиката, изпълнявана и от Джони Кеш, Wayfaring Stranger и спиращото дъха Spirits.


 


За Дейвид Кенеди – бийт героят с много именаДейвид Кенеди, подвизаващ се с бойните имена Pearson Sound, Ramadanman и Maurice Donovan, е от онзи иновативен сорт продуценти и диджеи, накарали хората по света да заговорят за пост-дъбстеп бум със заразително перкусивния си и еклектичен саунд, размиващ границите между дъбстеп, геридж, джънгъл, грайм и хаус. Съ-основател на лейбъла Hessle Audio (със своите братя по оръжие Ben UFO и Pangaea) той движи непрестанно британската бас музика напред, към неизследвани територии и е ремиксирал поп звезди като Radiohead, Jamie Woon, M.I.A, David’s Lyre.


 


Интересното е, че той е от онези британски артисти, участвали в Switch On! ремикс инициативата на British Council в България, при която британски продуценти ремиксираха хитови парчета на български групи. Негово дело е римейка на класиката на Уикеда „... А ние с Боби двамата пием кафе” превърната в хипнотично-перкусивно брекбийт парче с пречупени до неузнаваемост вокали. Подход, превърнал се в негова запазена марка и създал такива пост-дъбстеп класики като Don’t Change For Me, Work Them, Grab Somebody.


Днес обаче този британски герой вече се подвизава само с името Pearson Sound и като такъв тази година завъртя страхотния микс FabricLive 56 – прочутата серия микс компилации на Fabric, клубът-Мека на прогресивния звук. Прави и все по-емоционални и вокални парчета (Higher, Down With You), но не забравя и експлозивната денс енергия с римейк на рейв класики като Deep Inside на Hardrive или пречупени до невъзможност ремикси на парчета като Morning Mr Magpie на Radiohead.


 


Концертът се организира от сайта за култура и изкуство www.mymir.bg.Билети 30 лева от www.eventim.bg; на входа – 40 лева

За повече информация и подробности www.mymir.bg.

За контакти, реклама и медийно партньорство mir@mymir.bg

Jamie Woon http://www.jamiewoon.com/#list-_listing_home


http://www.youtube.com/user/jamiewoon?blend=5&ob=5


http://www.youtube.com/watch?v=L0aLNS13f_o


 


Интервю с Джейми Уун


http://www.mymir.bg/categories/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/item/103-%D0%9A%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0,-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5-Woon


Интервю с Pearson Sound


http://www.mymir.bg/categories/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/item/109-%D0%A1mir%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%94%D0%B5%D0%B9%D0%B2%D0%B8%D0%B4


Pearson Sound http://www.facebook.com/pages/Pearson-Sound/160018030693479


http://www.last.fm/music/Pearson+Sound