JIMMY HASLIP, DENNIS CHAMBERS & OZ NOY - Билети

JIMMY HASLIP, DENNIS CHAMBERS & OZ NOY - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ЕДНИ ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ДЖАЗ ВИРТУОЗИ С КОНЦЕРТ НА

6 ОКТОМВРИ В СОФИЯ

 

SOFIA LIVE CLUB

представя

ДЖИМИ ХАСЛИП, ДЕНИС ЧЕМБЪРС и ОЗ НОЙ  

 

 

     На 6 октомври, неделя, българската публика ще има честта да се срещне с едни от най-успешните и талантливи музиканти в света на Джаза. Израелецът ОЗ НОЙ гостува за първи път в България и поставя страната ни сред държавите, които ще имат удоволствието да се насладят на живо на творчеството му, в компанията на двама също толкова велики музиканти – басистът ДЖИМИ ХАСЛИП и легендарният барабанист ДЕНИС ЧЕМБЪРС.

 

    Виртуозният китарист ще представи своя последен албум BOOGA LOOGA LOO, който излезе на бял свят през март тази година. Феноменът от Ню Йорк запознава публиката с една още по-внушителна и хармонична чувствителност на Джаза. Новият албум разкрива тайните на един обработен почерк, фрапиращо добро звучене и възхитителен примес на бугалу, джаз и  r&b, събужда жаждата за свобода на духа и ни понася в ритъма на безвремието, в което само най-добрите музиканти умеят да ни въвлекат.

Неслучайно зад осъществяването на BOOGA LOOGA LOO стоят много влиятелни и умели музиканти като Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Steve Ferrone, басистите Will Lee, John Patitucci и James Genus, и кийбордистите Jerry Z и Brian Charette.

 

Израелецът стартира своята кариера едва тринадесетгодишен, свирейки джаз, блус, поп и рок. На 16 вече свири с най-добрите музиканти в Израел, а на 24 е част от бенда на най-известното телевизионно шоу. През 1996 се мести в Ню Йорк и дава старт на неочаквано добра кариера. През 2003 година издава първия си албум OZ LIVE, записан в американското Bitter End студио. Следват 8 албума, стотици концерти и честта да си акомпанира с едни от най-могъщите музиканти в бранша.

 

За европейското си турне ОЗ НОЙ пристига с още двама музиканти, небезизвестните ДЖИМИ ХАСЛИП ( Yellowjackets, Allan Holdsworth ) и ДЕНИС ЧЕМБЪРС ( John McLaughlin, Santana, Steely Dan ).

 

БИЛЕТИТЕ са в продажба в мрежата на EVENTIM, OMV и ДЮКЯН МЕЛОМАН на цена 40 лева. На място в деня на концерта ще са 50 лева. Билетът не гарантира седящо място. Препоръчва се резервация на сайта на клуба – www.sofialiveclub.com.

 

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК:

 

http://www.oznoy.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=-L6kfkT-Irw

 

https://www.youtube.com/watch?v=HpJT6pRuS9k