Зареждане...

Дата на събитието

Детайли за събитието

Пловдив Джаз Фест: концерт на Джон Скофийлд и Джон Клиъри

 

Акцент в петия Пловдив Джаз Фест ще бъде концертът на легендарния китарист и трикратен носител на Грами Джон Скофийлд. Той пристига в България в компанията на един от най-интересните певци и пианисти в историята на съвременния блус Джон Клиъри. Задълбочен познавач на нюорлеанската музикална култура, той също е отличен с Грами през 2016 г.

Първите им концерти като дует започват през 2015 г. Тази година двамата правят лимитирано турне в Европа и САЩ, чийто маршрут минава през Пловдив Джаз Фест. Джон Скофийл и Джон Клиъри създават впечатляваща и плътна концертна програма, която съдържа в себе си от нюорлеанска музика, през атрактивен ритъм енд блус до наелектризиращ джаз.

Освен майсторски джаз импровизатор, американският китарист Джон Скофийлд покрива целия стилов спектър на китарата в джаза и е сред най-значимите китаристи от 80-те години насам. Забележителният пианист и певец – Джон Клиъри, е силно повлиян от нюорлеанския фънк и R&B и днес той е сред водещите имена на нюорлеанската музикална култура.

Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31 октомври до 02 ноември 2019.

Събитието е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Организатор на Пловдив Джаз Фест е Блу Ем.