Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

 

KAN WAKAN LIVE IN SOFIA

21.05, 20:00

 

KAN WAKAN С ТРОЕН АЛБУМ И ПРЕМИЕРА В СОФИЯ

STILL FEATHER” ЩЕ ЧУЕМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ЖИВО

 

На 21-ви май KAN WAKAN поставя първа спирка от турнето си в София. Георги Линев ще представи своя троен албум Phantasmagoria пред публиката в Sofia Live Club. Един от най-успешните български музиканти зад граница, ще се качи на сцената на Best Live Music Club в София, за да ни отведе в музикална колаборация от акустично и електронно звучене.

След успешните си концерти по цял свят, Георги Линев е готов с най-големия си проект до този момент и избира родната България, за да представи Phantasmagoria премиерно. Тройният концептуален албум се равнява на дълго пътуване, защото отнема на музикантите 3 години за реализиране, но резултатът е повече от добре свършена работа, включваща записи от София до Лос Анджелис. По проекта Kan Wakan работи с много гост вокалисти и изпълнители, със Софийската филхармония и музикантите, с които често свири на живо в България – Васил Вутев (барабани) и Евден Димитров (бас китара).

Първите сингли от Phantasmagoria са песните Molasses, I Would и Like I Need You. Те отдавна се излъчват в медиите по цял свят, привличайки слушателя със своето минималистично и красиво разпръскване на емоциите. Музиката на Kan Wakan се отличава с характерно кинематографично звучене, а мнозина я определят като елегантна смесица от трип-хоп и експериментален минимализъм.

Утре, 4-ти април, мултиинтсрументалистът от ЛА, ще извади на бял свят най-новото си парче Still Feather”. Това е най-новият трак, който ще може да чуем за първи път на живо на сцената в Sofia Live Club. Лека като перце, музиката на продуцента обгръща слушателя и задържа вниманието му до последния дъх, владеещ слуха и душата.

Георги Линев е роден в София, но вече повече от две десетилетия живее в САЩ, където е известен като музикант, продуцент и композитор. Музиката му озвучава Game of Thrones и радва слушателите на BBC 1. Спиcания като и Rolling Stone и LА Wееklу гo нареждат сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за 2015-та година.

Проектът Kan Wakan е издаден от легендарната звукозаписна компания за джаз VERVE, която е част от Universal Music Group. През 2014-та година Kan Wakan подгрява разпродадените турнета на групи като Arctic Monkeys и Royal Blood в САЩ.

БИЛЕТИ на цена от 20 лева, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: SOFIA LIVE CLUB, OMV, Билетен център НДК, Германос и други. Цените на място ще са 25 лева.

 

Повече информация тук:

www.kanwakan.com

www.twitter.com/kanwakan

www.soundcloud.com/kanwakan

http://kanwakan.tumblr.com/

https://www.youtube.com/watch?v=ReNw76zpgSM

https://www.youtube.com/watch?v=Yr-dzRKiLXQ

                                                                                                                        

Официален трейлър на концерта:

http://www.pledgemusic.com/projects/kanwakan