KAVARNA ROCK 2015  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

TWISTED SISTER И WITHIN TEMPTATION СА ХЕДЛАЙНЕРИТЕ НА KAVARNA ROCK 2015


Unisonic, Hammerfall, Kamelot, UFO, Delain и Candlemass допълват фестивала в Каварна


 


Юбилейното издание на най-големия рок фестивал в България ще се проведе на 26, 27 и 28 юни 2015 г. Едни от хедлайнерите тази година са  Twisted Sister Американската хеви метъл банда се качва на сцената в Каварна през далечната  2006-та, която е първа година за прохождащата рок столица. Twisted Sister нямат участие на друга голяма сцена в България. Сега изпълнителите на вечните  I Wanna Rock и We’re Not Gonna Take It, ще се върнат за символично отбелязване на силните години на фестивала и превръщането му в най-голямото рок събитие в България.


Within Temptation са другият хедлайнер. Групата идва в България като част от световното си турне Hydra World Tour, което се отличава с огромна видео стена, заемаща цялата сцена. През 2014-а групата печели наградата за най-добра жива група на наградите на „Metal Hammer Awards“. От своя страна вокалистката на Within Temptation, Шарън Джени ден Адел два пъти е обявявана за Рок богиня от „Loudwire Music Awards“ през 2011 и 2014.


Ко хедлайнери тази година ще са Unisonic и Hammerfall - пауърметъл ветерани от Швеция създадени през 1993-а година от Оскар Дроняк. Unisonic е немска хард рок група, основана на 10 Ноември 2009 от бившия певец на Helloween – Майкъл Киске, заедно с Денис Уорд и Коста Зафириоу от Pink Cream 69. В групата е и Кай Хансен наричан „Кръстникът на пауър метъла“. Unisonic идват за първи път в България.


Феновете в България ще имат уникалния шанс да са сред първите в света, които ще чуят на живо песни от новия албум на Kamelot който ще бъде издаден на 05-и май 2015-а.


За първи път в България ще видим групите UFO и Candlemass. Първата е английска хеви метъл и хард рок банда, създадена през 1969 година от певецът Фил Мог, китарисът Мик Болтън, басистът Пийт Уей, и барабанистът Анди Паркър. Световният успех идва през 1973-а година, когато към групата се включва Майкъл Шенкер от Скорпиънс, тогава едва на 18 години. В групата днес са Фил Мог, Анди Паркър, Пол Реймънд, пиано и китара, и Вини Мор, китара.


Candelmass е влиятелна Шведска метъл група създадена през 1984-а година в Стокхолм от фронтмена, композитор и басист Лейф Едлинг и барабаниста Матз Екстрьом. През януари 2013г., Candlemass е определена за най-великата Шведска рок група за всички времена от най-голямото Скандинавско рок списание Sweden Rock Magazine, което е и музикалното списание с най-висок тираж в Швеция.


Последната група, която ще се включи във фестивала е симфоничната метъл група Delain, сформирана от бившия пианист на Within Temptation - Martijn Westerholt. За първият си албум групата кани някои по-известни музиканти: Марко от Nightwish, Лив Кристин от Leave's Eyes, Ад Слайтър(бас) от Epica и други.


След големия интерес сред младите банди по време на първото издание на конкурса, това лято Jagermeister - Kavarna Battle of the bands ще зарадва нови изпълнители, които ще се включат в 10-годишния юбилей на най-големия рок фестивал в България. Битката на годината ще се проведе на 26 юни – първият от три, изпълнени с жици и адреналин дни, в които ще се включат истински легенди.


 


Програма на Kavarna Rock 2015:


26 юни 2015:
Jagermeister Battle of The bands


27 юни 2015:
Within temptation


Unisonic


Kamelot


Delain


Един от победителите на Jagermeister Battle of The bands

28 юни 2015:
Twisted Sister


Hammerfall


UFO


Candlemass


Един от победителите на Jagermeister Battle of The bands


Цените на билетите за Kavarna Rock 2015 са:


90 лева - "Регулярни билети" - до месеца на фестивала.


100 лева  - от 01.06.2015 до 21.06.2015г.вкл. - В месеца на фестивала


110 лева  - след 22.06.2015г. - В седмицата на фестивала .