Kazka-thumb - Билети ©

KAZKA  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

27 март 2019 г.


сряда


клуб MUSIC JAM


 


KAZKA: УКРАИНСКАТА ПОП СЕНЗАЦИЯ


Триото тръгва на първо световно турне, включващо и София


 


Най-големият украински пробив в международните музикални класации и радиоефир, триото KAZKA, започва първото си световно турне, включващо голяма част от Европа, Северна Америка и... София - където те ще бъдат НАЙ-ПЪРВАТА ГРУПА, официално открила най-новия столичен музикален клуб: MUSIC JAM!


 


KAZKA е поп сензация в буквалния смисъл на думата... талантливата млада формация стана не само първата украинско-говореща група, влязла в Топ-10 по глобални тегления от платформата Shazam; но и в Топ-100  най-добри клипове в YouTube! Подобно на ярък метеорит, KAZKA избухна на музикалната сцена и веднага завладя всички с уникалните си песни, превъзходните вокали на певицата Саша и интересните, драматични текстове за болка, радост, любов и съдба.


 


Каква музика изпълнява KAZKA?


Музиката на групата е интересен, своеобразен поп с елементи на електро-фолк и уърлд мюзик, а вокалите са изцяло на украински. Дебютът на албума KARMA се състои от десет  чувствени песни за любов, разочарование, надежда и мечти. Големият им хит “PLAKALA” записа буквално зашеметяващи постижения: има над 120 милиона показвания в YouTube и водещи класации в Украйна, Латвия, България, Армения, Казахстан, Узбекистан, Беларус, Колумбия и други страни.


 


Кои са КАЗКА?


Успехът на тази група се дължи в голяма степен на уникалния  глас на певицата Саша (Александра Зарицкая), която влезе в 100-те най-влиятелни жени на Украйна и дори е наричана... "украинската Адел". Но до нея равностойно се нарежда "мозъкът" на триото, мулти-инструменталистът Никита, а майсторът на духовите инструменти Дмитрий добавя мистика и автентизъм, често избирайки старинни народни инструменти.


За изпълненията на живо към тях се присъединяват виртуозния барабанист Евгений и триото бек-вокалистки Дарина, Ярина и Василина, които - заедно с танцьорите на сцената - правят едно мащабно, вълнуващо шоу.


 


KAZKA, единодушни са медии и критици, е определението за нова украинска музика, но те с лекота надскачат граници и езикови бариери и правят нещо, което е далеч извън националните рамки.


Чуйте ги на живо в клуб MUSIC JAM, за да се потопите в интересния, леко загадъчен, но увлекателен чар на самородната им музика.

Информация