КЕРИ-ЛИН УИЛСЪН ДИРИЖИРА БЕТОВЕН  - Билети

BG kerilin - Билети ©

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Маестра Кери-Лин Уилсън, водила оркестрите на  Ковънт Гардън, Болшой театър и Виенската опера, ще дирижира за първи път националния ни фирхармоничен оркестър на 6 февруари. В програмата на събитието са включени произведения на Бетовен и Брамс.


Международната кариера на Маестра Кери-Лин Уилсън продължава повече от двайсет години.  Израснала в Уинипег, Канада, където от малка учи флейта, пиано и цигулка, още като студентка в Джулиард тя асистира на Клаудио Абадо на фестивала в Залцбург и печели стипендия от Tanglewood Music Center. За нея вестник ”The Telegraph” пише “елегантно отровенна”, а “New York Times” я описва като „отчетливо очертана и нюансирана“.


 


Първата жена, дирижирала опери в Арена ди Верона, Новия национален театър (NNT) в Токио и Opera di Roma, пристига у нас в началото на февруари за репетициите със Софийската филхармония и талантливата цигуларка Нанджу Лий от Южна Корея, която е солист в Концерта за цигулка и оркестър на Брамс.


 


 Нанджу Лий  е дете-чудо, което още на 3 годишна възраст започва да изучава цигулка и пиано, а на 6 години  вече свири в младежкия оркестър на Сеул. Лий е едва 20-годишна, когато изнася първите си солови концерти за цигулка в Карнеги Хол и Линкълн Център в Ню Йорк. Младото дарование е носител на десетки престижни международни награди, като последната й присъдена е лауреат на Международния конкурс "П. Владигеров" 2019 г.


В програмата: 



Йоханес Брамс - Трагична увертюра


Йоханес Брамс - Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор оп.77


Лудвиг ван Бетовен - Симфония №4 в си бемол мажор оп.60