BG Arno960 - Билети

КИТАРЕН КОНЦЕРТ НА АРНО ДЮМОН

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Концертът ще се проведе при най-строго спазване на АКТУАЛНИТЕ противоепидемични мерки за Република България, определени от Министерство на Здравеопазването.

Осигурена е до 50 % посещаемост, а зрителите трябва да бъдат с маски и на разстояние през едно.

Организаторите НЯМА да изискват сертификати за поставена ваксина срещу Ковид 19, преболедуване и PCR/антигенен тест.

Благодарим за разбирането!Арно Дюмон е един от най–известните френски композитори и професори по китара на нашето съвремие, определен с право като „един от най–ярките и вдъхновени творци на Франция днес”

Завършва специалност класическа китара в Париж в класа на прочутия Алберто Понсе, като се усъвършенства по–късно в Испания при Емилио Пухол и Нарцисо Йепес , в Англия при Джон Уилиямс, във Франция при Жан Пиер Гезек и Морис Охана. По лична покана на великата Надя Буланже той преподава в Американската консерватория във Фонтенбло.

Арно Дюмон е почетен професор « émérite hors classe » в Консерваториите в Париж, Кретей и Еврьо, както и в Католически институт в Париж. Като педагог, той е създал четири учебника по китарно изкуство.

Дюмон е автор на над 100 класически произведения за соло китара, дуо и ансамбъл, но твори и за хор, филхармоничен оркестър, пиано и флейта. Негови сакрални произведения (меси, реквием, мадригал) са изпълнявани в Eglise de la Madeleine в Париж, и в катедралите в Реймс, Руан, Еврьо, Лаон.

Издал е над 16 собствени диска с камерна музика, концерти, рецитали, електроакустична музика, дуо с фламенко китаристи. Само за класическа соло китара е създал 24 прелюда, 36 етюда, 7 сонати и 6 концерта.

Като изпълнител е отличен с Голямата награда на Радио Франс интернасионал, конкурса "Гаудеумус", конкурса "Ямаха" в Токио, а като композитор – с първа награда на Guitar Fondation of America и на Фондация „Менухин“. Почетен член на Консерватория „Рахманинов“ в Москва. Организирал е майсторски класове в над 50 държави - Америка, Швейцария, Япония, Германия, Италия, Англия. Автор е на хроники в Le Monde, Libération, La lettre du Musicien, France- musique. Композирал е музиката на филмите на Карлос Саура, Ги Кернер, Жан Луи Бертучели.

Концертирал е в над 65 страни, като за пръв път идва в България със съдействието на френската асоциация за културен обмен Art gallery Constantin.

Предвидена е 30 процентна заетост на местата в залата, като носенето на маска е задължително по време на концерта!