Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Държавна опера-Русе и Нина Николина 

ще представят поредното предизвикателно междустилово съчетание –

 

ТРАДИЦИЯ  § КЛАСИКА 

25 юли, 21 часа, Русе - Младежки парк,

сцена пред АЕГ "Гео Милев"

 

Съвместният проект на Нина Николина „Традиция  & Класика“ с Държавна опера Русе е инспириран от Златните хитове на българския песенен фолклор,  поднесен на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил е с оркестрацията на Георги Милтиядов.

В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS“ - „Излел е Дельо“, „ Лале ли си,  зюмбюл ли си“, „Назад, назад,  моме Калино“, „Майстор Манол“ ,“Свети Георги“, „ Пиринска Трилогия “ -  /“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”/ , „Гюл девойкя“,  представени в модерен микс от етно – джаз и класика.

Освен тях в концерта са включени песните - „Ти“ – хит на десетилетието , който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен „Яна“.

На сцената с Нина Николина и Русенска  филхармония ще се качат и  музикантите -  Калин Вельов  барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Ясен Велчев клавишни, Таня Първанова вокал.

В музиката и изпълнението на Нина Николина и Русенска филхармония се оглеждат традиция и класика в стилно музикално съчетание,което поднася тези вечни песни по един съвременен начин,разкривайки още по-вече красотата им.