Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Описание

 „КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА“ E СЪБИТИЕ БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ НА НАШАТА СЦЕНА  

ЕДНО ОТ ЗАКРИВАЩИТЕ СЪБИТИЯ В ПРОГРАМАТА НА  ФОНДАЦИЯ "ПЛОВДИВ 2019" , КОЕТО ЩЕ  ОБЕДИНИ ЧЕТИРИТЕ ГРАДА, КАНДИДАТСТВАЛИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

 

 - 8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце ще изнесат 4 концерта на територията на страната ни. Пианистите  идват от осем различни държави:  Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, България и Филипините! 

 - композиции на Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариу̀с Мийо̀, Джордж Гершуин и други.

- Идеологът и създател  на „КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА“ е  проф. ТОМИСЛАВ БАЙНОВ, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. 

 - Диригентът Григор Паликаров - изтъкнат диригент в Софийската Опера и Classic FM symphony Orchestra , композитор, пианист, преподавател и член на MENSA. Носител на множество национални и международни награди, дирижирал е по целия свят.

Четирите концерта от турнето  ще се състоят както следва:

ПЛОВДИВ, зала С.И.Л.А – 16 ноември

СОФИЯ, Зала 1 на НДК – 18 ноември

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ДКС Васил Левски – 21 ноември

ВАРНА – ДКС Варна – 23 ноември

"Убедени сме, че „Концерт на 8 рояла е  събитие с голяма културна значимост, което ще предизвика сериозен интерес и отзвук в медиите, почитателите на класическата музика и цялата ни културната общественост"   споделят маестро Байнов и организаторите  на събитията „Класик Стейдж Ентъртейнмънт“.