Концерт на ансамбъл AKAMUS - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Гьоте-институт България & Българско национално радио

представят

 

Концерт на ансамбъла на Академията за старинна музика, Берлин

AKAMUS

 

събота, 13 октомври, 19:00 часа

Първо студио на БНР

бул. „Драган Цанков“ №4, София

 

 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касите на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както онлайн на ticketsbg.com  и  eventim.bg

 

 

Ансамбълът на Академията за старинна музика Берлин

Основан в Берлин през 1982 г., ансамбълът на Академията за старинна музика в Берлин (известен още като Акамус) днес е сред лидерите на камерната музикална сцена, постигнал безпрецедентен световен успех. Досега ансамбълът е бил под ръководството на редица изявени диригенти и концертмайстори, сред които Бернхард Форк, Георг Калвейт и Стефан Май Акамус. Годишно ансамбълът изнася над 100 концерта, а съставът му варира в размери от камерен до симфоничен оркестър. Независимо дали в Ню Йорк, Токио, Лондон или Буенос Айрес, ансамбълът на Академията за старинна музика е търсен и неизменно присъствие на най-реномираните европейски и световни музикални сцени, а САЩ и Азия са традиционни дестинации за световните му турнета.

Неслучайно Акамус заема централно място в културния и музикален живот на Берлин. Вече над 30 години Концертхаус Берлин предлага поредица от концерти под формата на абонамент, а от 1994г. насам ансамбълът е основен двигател на бароковия репертоар в Берлинската държавна опера. От 2012 г. Акамус гостува редовно и на сцената на Принцрегент  Театър в Мюнхен. Доказателство за международния успех на оркестъра са и продадените в над един милион копия записи от техни концерти и изпълнения на живо.