Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Описание

Австрийски музикални седмици 2017 – „Вълшебни места - омайваща музика“

 

В рамките на 21-то издание на музикалния фестивал Австрийски музикални седмици, който е най-големият, а междувременно и най-дългогодишният музикален фестивал, организиран в България от чуждестранно посолство, от 14 до 17 юни 2017 г. предстоят 4 концерта, които дадоха и идеята за мотото на тазгодишното издание „Вълшебни места - омайваща музика“. Ансамбъл Виенски челисти ще свири в Античния стадион в Пловдив, на остров Света Анастасия край Бургас, на хълма Трапезица във Велико Търново и заключителен концерт в пещерата Съева дупка край гр. Ябланица. Избрахме наистина вълшебни  места, които представят богатото историческо и културно наследство и невероятните природни красоти на България и предоставят уникални кулиси за концертите на известния ансамбъл от Австрия.   

 

Ансамбълът „Виенски челисти 5+1“ е създаден през 2008 г. по идея на Герхард Кауфман. Челистът от Виенска филхармония сбъдва една своя дългогодишна мечта – ансамбъл челисти, който да изпълнява репертоар, излизащ извън границите на сериозната класическа музика, без да отстъпва от високите художествени изисквания към интерпретацията. Така публиката би имала възможност не само да съпреживее перфектно владеене на инструмента и да се наслади на значими произведения от музикалната история, но и да се забавлява и да си тръгне след концерта с добро настроение.

 

Концертите на ансамбъла имат нова концепция. Първата част е посветена на важни произведения от музикалната класика, представени в изненадващ нов аранжимент. Във втората част изпълнението на произведенията се допълва и от действие и така музикантите съчетават музикална и сценична интерпретация.

 

Името на ансамбъла идва от самия състав - 5 мъже: Герхард Кауфман, Флориан Егнер, Франц Ортнер, Милан Каранович, Себастиан Бру + 1 жена: Йоана Захрин


Внимание: Корабът за остров Света Анастасия тръгва в 18:00 ч. от Магазия 1 на Морска гара Бургас. Цената на билета за кораба, която не влиза в билета за концерта, е  10 лв. в двете посоки.

При лошо време концертът ще се проведе в Експо център Флора.