Концерт на Virgil Donati Band  - Билети

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

Фондация „Дикси Джаз Фест” представя:


Върджил Донати (Virgil Donati)


In This Life


 


Eвропейско турне `2016


Върджил Донати - барабани


Андре Ниери - китара


Брагуина – бас китара


 


Концертът е част от предфестивалната програма на


десетия юбилеен Дикси Джаз Фест, Велико Търново ‘2017.


 


Видео линкове:


https://www.youtube.com/watch?v=QHfnWkAyChs


https://www.youtube.com/watch?v=mbtVQZFfUAQ


https://www.youtube.com/watch?v=6Zfx2kreQog


 


Лос Анджелис, Калифорния: Последният албум на легендарния виртуоз на барабаните Върджил Донати, In This Life, ще бъде представен на предстоящото му турне.


След като наскоро спечели наградата на Modern Drummer Magazine за най-добро изпълнение, Върджил Донати достигна нови висини в ритъм интерпретациите. Албумът In This Life е продуциран, написан и аранжиран от самия Донати. Той се утвърди като един от водещите барабанисти през последните десет години, а в новия му албум на повърхността излизат и уменията му за композиране и оркестрация. Без да търси одобрение или гаранция за нещо, неговото творчество поддържа интроспективен, независим дух, който е отвъд традиционните граници и е винаги нащрек за възможности извън нормите. 10-те песни от новия му албум утвърждават тези принципи, а в записа на албума са взели участие някои от най-ярките млади музиканти от всички краища на света. Някои от младите музиканти ще участват и на турнето, включително Брагуина-младши от Бразилия на бас китара и Андре Ниери на китара.


"Открихме себе си в новото хилядолетие. Изумен съм от виртуозността, показана от толкова много по-млади музиканти. Винаги съм нащрек за нови таланти и се гордеят с тяхното участие на това турне", казва Донати.


Като инстументалист, Донати бе наскоро на турне и записва с Алън Холдсуърт. Благоговението на Донати към музиката на Алън се усеща и в новия албум, в който са включени някои от класиките на Холдсуърт, включително Looking Glass, Material Real и Water On The Brain. Шоуто не би било пълно без отдаване на почит и към Planet X за довършване на плейлистата в албума.


Донати е роден и израснал в Мелбърн, Австралия. От много малък Донати е наблюдавал редовно репетициите на групата на баща му в домът им. Интересът му към музика и инстинктът му за ритъм е бил забелязан от родителите от ранно детство. Те започнат да обмислят музикалния му път и месец преди Донати да навърши 3 години, той сяда зад барабаните за първи път.


На 15-годишна възраст Донати взима две правилни решения – да се присъедини към рок банда за първи път и да подпише с първата голяма звукозаписна компания. Групата, с която го прави, се нарича Taste. Това са ранните преживявания на Донати в студиото, с което групата записва и издава три сингъла. Динамичните турнета позволяват на Донати да изгради и подобри уменията си там, където това има най-голямо значение - на сцената.


На 16-годишна възраст Донати става професионален музикант и това му дава възможност да ходи на турнета и да се съсредоточи върху музиката. Оттогава е отдал целия си живот и душа на изкуството си. Мотивацията му винаги е била безкрайният и неукротим стремеж да изразява себе си чрез своята музика.


На 19 години Донати се мести в САЩ за да продължи обучението си по барабани и взима уроци по композиция и аранжиране. Връща се в Австралия, когато е на 21 и когато кариерата му вече е започнала. Търсен е да работи и свири различни музикални жанрове, включително джаз, рок, поп, театър и работа в студио. Също така работи с много гостуващи артисти, включително джаз пианиста Джордж Кабели, вокалиста Марк Мърфи, Бранфорд Марсалис, Кени Киркланд и Мелиса Етъридж.


Донати вкусва отново комерсиалния успех през 90-те със Southern Sons. Дебютният албум на групата става двойно платинен. В същото време, през средата на 80-те и 90-те години, Донати се отдава на интересът си към прогресивна музика като създава няколко групи, сред които Loose Change и On the Virg.


През 1996 Донати се мести в САЩ в опит да пробие на световната сцена. Впоследствие времето му в САЩ се оказва много ценно и продуктивно. Записва и концертира с Planet X, Steve Vai, Allan Holdsworth, CAB, Scott Henderson, Steve Walsh, Tribal Tech, Frank Gambale, Tony MacAlpine, Billy Sheehan, Derek Sherinian, Mark Boals, Michel Polnareff, Dave Stewart, Kiko Loureiro и много други, Донати продължава да експериментира и импровизира на барабаните до изумителни нови нива.


 


Можете да изтеглите безплатно песента Red Air от албумът In This Life оттук: http://t.opsp.in/j1IG7


Албумът In This Life е на разположение за закупуване и изтегляне от уеб магазина на Донати тук: http://virgildonati.spinshop.com


 


Организатор: Фондация „Дикси Джаз Фест”


БУЛСТАТ 175989885