Зареждане...

Няма активни спектакли към това събитие!

Детайли за събитието

След големия успех на концерт-спектакъл „Първо Любе“, чиято премиера бе реализирана по повод Председателството на р. България на Съвета на ЕС в края на м. Май 2018 г., екипът, реализиращ събитието, реши да обогати програмата и да разшири формата на спектакъла с нови произведения. Спектакълът е творческа интерпретация на традиционната музикална и танцова култура, вече не само от Западните Родопи и Югозападна България, и от Тракия, Шоплука и Ваяшкия регион!

Спектакълът е изграден от няколко сюжетно-тематични панела, обединени от фолклорната представа за взаимоотношенията между младите. Темата е любовта, вплетена в народни обичаи и изразена във фолклорни песни и танци. Музиката и танцът предлагат своеобразен „коментар“ към съдържанието на изпълняваните песни, като обогатяват техните послания и ги разгръщат във въздействащи картини. В програмата са включени и сюжетни танцови произведения, които по нов начин представят малко познати страни от някогашната житейска и обредна практика.

На сцената ще видите редом над 250 танцьори от Студентски Фолклорен Ансамбъл към Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград и Клуб за хорà и народни танци "На Мегдана", гр. София. Участие ще вземат и едни от най-популярните народни изпълнители от региона – Милко Бошнаков и Кинче Вълчева.

Творческият екип, със своя непоправим почерк, вече се е утвърдил при реализацията на спектакли на фолклорна основа и многократно е печелил публиката със своите постановки. Режисьор на спектакъла е Георги Гаров, сценарист и композитор е Петьо Кръстев, а хореографиите на произведенията са дело на Николай Цветков, Георги Гаров, Даниел Костов и Велиана Дачева. Художник - Мартина Иванова.

Продуцент на спектакъла е Даниел Костов.

За повече информация относно реализацията на спектакъла, участниците и екипът, може да влезете тук: www.parvolyube.com